Părintele emisiunii „Feriți-vă de măgăruș” suferă de „boala secolului”. De ce a vrut să își ia viața

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.05.2023 - 18:10
Eugen Cristea - Foto: Captura / Youtube

Eugen Cristea a adus bucurie pentru milioane de copii în anii 90 atunci când a condus emisiunea „Feriți-vă de măgăruș.” Puțini știu că actorul a avut mari probleme de sănătate confruntându-se cu depresia, considerată boala acestui secol.

SHARE

Eugen Cristea a fost unul dintre cei mai iubiți actori mai ales de către copii, el fiind gazda emisiunii „Feriți-vă de măgăruș”. Emisiunea a început în anul 1993 și se dorea o emisiune pentru toată familia, cu jocuri și întrebări de cultură generală

La emisiune s-au lansat nume mari din industria muzicala românească: Andreea Antonescu, Andreea Balan și Simona Nae.

Emisiunea s-a terminat în anul 1998, dar Eugen Cristea a rămas în conștiința colectivă drept „nenea cu măgărușul”.
După încheierea emsiunii, s-a dedicat Teatrului Național din București unde a jucat în neumărate piese 
A semnat, totodată, regia pieselor "Ionescu sau o ipoteză absurdă" de Iosif Naghiu şi "Cupa" de Paul Everac. În prezent este actor colaborator la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti, potrivit site-ului TNB.

Cumpăna care i-a schimbat viața

În urmă cu 6 ani, a avut o cumpăna mare în viață. El a suferit un AVC, urmat de o cruntă depresie. 

Citește și: Iubit de copii în anii '90, actorul „cu măgărușul” stă în garsonieră și are o pensie de 2.000 de lei

„În general evit (n.r. petreceri de ziua de naștere) deoarece pentru mine nu mai este un prilej de bucurie. Eu ca să fiu sincer îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă în plus.

De atunci am început să fie un pic mai atent. Mă mir că mi s-a întâmplat mie așa ceva, asta pentru că duc un regim de viață foarte ordonat și foarte strict. Semnalele de alarmă pe care le dă organismul trebuie luate în seamă. Au trecut 6 ani și 2 luni. 
Sunt bine și respect în continuare același regim de viață, fac multă mișcare. Viața e grea, e urâtă, dar chiar așa să nu existe nicio rază de soare?’‘, a mărturisit Eugen Cristea.

Și-a schimbat complet modul de viață


Actorul crede că cel mai mare ajutor a venit din partea soției sale.
„Cu sănătatea sunt bine, pentru că și eu și soția mea, Cristina, avem grijă și unul față de celălalt, și fiecare de el, îmi iau medicamentele.Am o obsesie, în fiecare dimineață mă cântăresc, îmi iau glicemia și tensiunea. 
Îmi fac analizele totale, de două ori pe an, și merg foarte mult pe jos. Mi-am luat un ceas de mână care mă piuie sau trage de mine, ca să merg mai încet. Mă avertizează cu pulsul, somnul și cantitatea de stres”, a spus Eugen Cristea la Antena Stars

Depresie după coronavirus

Actorul a mărturisit că, în urmă cu doi ani a avut o nouă problemă de sănătate care i-a adus cele mai negre gânduri.

„Încerc din greu să fiu un om pozitiv, îmi vine foarte greu, dar fiind în zodia Berbecului, nu mă pot abține să mă abțin să fiu un adept al dreptății, al bunului gust, al dragostei. Am avut o răceală și am crezut că a fost Covid.

M-am speriat foarte tare. Am intrat într-o depresie. Am avut niște medici foarte buni și le mulțumesc. Tratamentul ți-l faci singur până la urmă. Am ajuns la urgență, dus de soția mea și de prietenul meu. Toate fetele de la urgență m-au întrebat ce e cu mine și le-am spus că nu mai vreau să trăiesc. Nu-mi pare rău (n.r. copil). Nu mi-am dorit.'', a declarat Eugen Cristea, în exclusivitate la Antena Stars.

Ce este depresia


Depresia este cea mai răspândită afecțiune psihică. Specialiști au numit-o boala secolului. Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății arată că la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de această boală cauza a peste 800.000 de sinucideri anual. De multe oricei care nu reușesc să se sinucidă revin la acest gând.

În România erau înregistrate peste 500.000 de persoane cu afecțiuni psihice, numărul acestora fiind de două ori mai mare decât în urmă cu zece ani. Numărul este, probabil mult mai mare dat fiind că mulți români refuză să se prezinte la medic când au o afecțiune psihică.

Citește și: Iubită de milioane de copii, Mica de la „Abracadraba” se stinge la 31 ani. „M-am măritat cu boala”

Eugen Cristea are 71 de ani.  S-a născut la 18 aprilie 1952, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", promoţia 1976, clasa profesor Eugenia Popovici

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te