F7 – Expoziția pink la MȚR

DE Petru Zoltan | Actualizat: 12.07.2019 - 15:41
Artistele F7/FOTO: NWR

Șapte artiste din Germania, Franța și România s-au reunit la București pentru a pune bazele unui proiect cultural inedit. Artistele au organizat expoziția "La vie en... pink", la Muzeul Țăranului Român. Au fost expuse fotografii, picturi, video-instalați și performance art.

SHARE

Cele șapte artiste de origine română (Nicoleta Jutka, Irinel Anghel, Anca Irina Lefter, Dana Dociu, Maria Butnaru, Johanna Weigel şi Roxana Stângaciu) și-au propus un demers creativ, menit să promoveze arta contemporană și interdisciplinaritatea formelor de expresie artistică feminină – reprezentări ale vieții reale, contrastul dintre forța germinativă a iubirii și agresivitatea stresului cotidian. Mamă, fiică, iubită, prietenă, soție, soră sau suflet pereche, femeia este sursa vieții și a sublimului, ca expresie pură. Artistele s-au reunit sub numele F7 pentru a continua expoziția la Nisa, apoi din nou la București.

"La vie en... pink" este un proiect inedit ce se desfăşoară în mai multe etape şi este susţinut atât de Union des Français de l'Etranger Roumanie (UFE Roumanie) şi Asociaţia Românilor din Franţa. Următoarea expoziţie va ajunge pe spectaculoasa Rivieră Franceză, la Nisa, iar cea de-a treia se va întoarce în Capitală, cu un scop caritabil, în colaborare cu Fundaţia Parada.

Proiectul își propune dizolvarea graniţelor dintre diferite arte, sub umbrela estetică generoasă a postmodernismului, care adună multiple referinţe culturale, atitudini creatoare, idei şi combinaţii îndrăzneţe ce conduc către rezultate hibride, care ar putea fi încadrate unui nou suprarealism.

Conceptul pune în discuţie cu umor tendinţa de a atribui femeii doar anumite direcţii, preferinţe, emoţii, ocupaţii. Culoarea roz funcţionează ca element de identitate vizuală, ca o etichetă a feminităţii într-o lume în care consumismul dictează această segmentare. Activităţile Grupului F7 includ un schimb de experienţă şi informaţie culturală între România şi alte ţări, patru dintre cele şapte artiste fiind născute în România, dar stabilite în străinătate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -