De ce şi-a concediat Roger Waters băiatul. Cântă într-o trupă surprinzătoare

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.11.2023 - 19:43
De ce şi-a concediat Roger Waters băiatul. - Foto: Profimedia Images

De ce şi-a concediat Roger Waters băiatul. Cântă într-o trupă surprinzătoare. Nu a vrut să facă muzică, până când s-a lovit de realitatea dură.

SHARE

De ce şi-a concediat Roger Waters băiatul. Cântă într-o trupă surprinzătoare. Nu a vrut să facă muzică, până când s-a lovit de realitatea dură, la un provider de internet timpuriu.

Cu puţin timp înainte de Crăciunul anului 2016, Roger Waters și-a vizitat întâiul fiu născut, pe Harry, la casa acestuia din Santa Monica, California, pentru a-i oferi vești destul de proaste.

De ce şi-a concediat Roger Waters băiatul

Harry îşi petrecuse ultimii 14 ani cântând la clape și la orgă, în trupa tatălui său. Programul pregătit pentru următorul an includea trei turnee mondiale extinse, dar Roger făcea schimbări, pentru viitorul său turneu Us + Them.

„Am fost concediat”, spune Harry, conform Rolling Stone. „A fost destul de mizerabil”. Harry susține că nu știe de ce propriul său tată l-a lăsat să plece. „Cred că a vrut doar o schimbare de sânge, ceva nou, ceva proaspăt”, spune Waters.

„Nu sunt sigur de raționamentul lui exact, dar toți, cu excepția a doi oameni (clăparul Jon Carin și chitaristul Dave Kilminster) au fost concediați. Ceilalți băieți care au primit vestea asta nu au fost fiii lui, așa că a fost dublu dureros pentru mine”, explică băiatul muzicianului.

Citeşte şi: Ucraina îl numeşte pe Roger Waters (ex - Pink Floyd) „o altă cărămidă în zidul” propagandei Rusiei

Ar fi destul de inteligibil dacă Harry Waters nu ar fi vrut să cânte niciodată muzica tatălui său, după această traumă, dar nu aceasta a fost atitudinea lui. El a încheiat recent un turneu, cu Les Claypool's Fearless Flying Frog Brigade.

Cu această trupă, a cântat în întregime albumul "Animals, al trupei Pink Floyd, în fiecare seară, cu Claypool și Sean Lennon. Și cu puțin timp înainte de interviul cu Rolling Stone, Harry el a acceptat să cânte în trei spectacole cu Brit Floyd, cea mai mare trupă de cover-uri Pink Floyd din lume, alături de fostul cântăreț de backing vocals Floyd, Durga McBroom, și fostul saxofonist Floyd, Scott Page.

„Managerul lor mi-a trimis un e-mail, în urmă cu doar câteva zile, și m-a întrebat dacă vreau să particip la niște concerte”, spune Waters. „Nu i-am întâlnit niciodată pe nici unul dintre ei, dar voi merge și voi cânta.

Citeşte şi: Putin provoacă un nou „război” între Roger Waters și David Gilmour (Pink Floyd). Ajunge cu prostiile

Cânt această muzică de vreo 30 de ani. Cred că vom fi bine, fără repetiții. Cred că toți cunoaștem destul de bine materialul”.

Harry Waters a crescut în sud-vestul Londrei, exact în momentul în care scena New Romantic era emergentă, dar era mult mai interesat de actele muzicale dintr-o generație anterioară, inclusiv Beach Boys, Buddy Holly, Little Richard, Allman Brothers Band și Dr. John.

„Nu mi-a plăcut cum suna muzica, în anii optzeci”, spune Waters. „Pur și simplu, îmi sună ciudat, cu reverbul acela de pe tobe”.

Fiind fiul unei legende rock, a avut șansa să cânte „Barbara Ann”, pe scenă cu Beach Boys, când avea nouă ani, să-l vadă pe Bruce Springsteen cântând pe Stadionul Wembley, în turneul "Born in the USA", și chiar să împărtășească un moment tandru, în culise.

"Dumnezeu te iubeşte!". Dar este ateu

„Mi-am rupt brațul și era ghipsat”, îşi aminteşte Waters. „Mi-a atins ghipsul și a spus: „Îmi pare atât de rău. Dumnezeu te iubește.' Sunt ateu, dar a fost încă un moment foarte emoționant, să-l cunosc pe eroul meu din copilărie.”

A început să ia lecții de pian la vârsta de opt ani și a devenit destul de bun la asta, când s-a înscris la un internat din Hampshire, Anglia, câțiva ani mai târziu. „Profesorul de acolo mi-a făcut cunoștință cu Ragtime, Dr. John și Chick Corea”, spune el. „Aceasta a fost momentul în care m-am apucat cu adevărat de muzică.”

Nu s-a gândit niciodată serios la o carieră în muzică, până când nu și-a terminat școala, și-a găsit de lucru la un restaurant și la un furnizor de servicii de Internet timpuriu și a urât fiecare secundă. „A fost doar un rahat”, spune el. „Mi-am dat seama că a face orice nu era muzică a fost doar o pierdere de timp.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te