Putin provoacă un nou „război” între Roger Waters și David Gilmour (Pink Floyd). Ajunge cu prostiile

DE Alexandru Pop | Actualizat: 09.02.2023 - 08:58
Polly Samson, soţia lui David Gilmour (Pink Floyd), spune că Roger Waters este apologet al lui Putin - Foto: Wikipedia/Andrés Ibarra

„Ajunge cu prostiile tale”, a scris Polly Samson, care este soţia lui David Gilmour, adresându-se lui Roger Waters. Samson a ajutat ca textieră, la crearea mai multor cântece ale trupei Pink Floyd, după ce Waters a părăsit marele grup rock, în anul 1985.

SHARE

Falia de decenii dintre David Gilmour și Roger Waters, de la Pink Floyd, nu dă semne de închidere prea curând. Soția lui Gilmour, Polly Samson, care a ajutat la compunerea mai multor cântece, după ce Waters a părăsit trupa, în 1985, a apelat la rețelele de socializare, pentru a-l critica public pe Waters.

„Din păcate, @rogerwaters, ești antisemit”, a scris Samson, pe Twitter. „De asemenea, un apologe al lui Putin și un mincinos, hoț, ipocrit, evitator de taxe, misogin, bolnav de invidie, megaloman. Ajunge cu prostiile tale.”

Lui Gilmour i-a plăcut postarea, dând retweet și, într-o demonstrație de susținere, a scris „Fiecare cuvânt care se poate dovedi este adevărat”.

Anul trecut, Waters a vorbit pe larg cu Rolling Stone, despre o aşa-zisă "listă de oameni de ucis" a guvernului ucrainean. În aceeași conversație, cofondatorul Pink Floyd a sugerat că NATO este responsabilă pentru decizia lui Putin de a invada Ucraina, dar a afirmat că susținerea sa pentru Palestina este cel puțin parțial înrădăcinată în credința sa că unii evrei din SUA și Marea Britanie sunt responsabili pentru acțiunile din Israel, „în special pentru că plătesc pentru tot”.

„Pot să trăiesc cu mine însumi și să dorm noaptea știind că povestea care este vândută de mass-media occidentală este propagandă și nu este adevărul. Știu adevărul”, a spus el, evident influenţat de propaganda putinistă.

„Și sunt sigur că am dreptate în privința asta.”

Opinii controversate

Tweet-ul lui Polly Samson urmează interviului dat de Waters ziarului german Berliner Zeitung săptămâna trecută. Potrivit unei traduceri în limba engleză a interviului, de pe site-ul lui Waters, muzicianul în vârstă de 79 de ani a continuat să-și exprime opinii controversate, despre Ucraina, Putin și Israel.

Citeşte şi: Fondatorul Pink Floyd îi scrie lui Putin. Dacă nu încetezi rapid acest război de agresiune du-te...

În interviu, el s-a plâns de cât trist a fost că foștii săi colegi de trupă au înregistrat un cântec de protest, cu muzicianul ucrainean Andrij Chlywnjuk.

În urma postării lui Samson, de luni, contul oficial de Twitter al lui Waters a răspuns mai târziu, în acea după-amiază.

„Roger Waters este conștient de comentariile incendiare și extrem de inexacte făcute despre el, pe Twitter, de către Polly Samson, pe care le respinge în totalitate”, a afirmat postarea, menționând vag că „în prezent primește sfaturi cu privire la poziția sa”.

Zeci de ani de război

Waters a părăsit Pink Floyd în anul 1985 și a lansat o luptă juridică, pentru a-i împiedica pe Gilmour și pe bateristul Nick Mason să folosească numele trupei fără el.

În cele din urmă, a pierdut, iar versiunea condusă de Gilmour a trupei a lansat mai târziu albumul "A Momentary Lapse of Reason", în anul 1987, și a făcut turnee pe stadioane în anii '90.

Într-un interviu BBC din 2013, Waters și-a recunoscut regretul că i-a dat în judecată pe Gilmour și Mason. „M-am înșelat”, a recunoscut el. „Desigur că am greşit. Cui îi pasă?"

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te