VIDEO Actorul John Malkovich a ajuns la Timişoara. Va juca în piesa de teatru "Comedie infernală"

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.07.2023 - 14:30
Actorul John Malkovich a ajuns la Timişoara - Foto: Wikimedia/che./CC BY-SA 3.0

Marele actor american John Malkovich, protagonist al unor filme de referinţă din filmografia globală, a ajuns la Timişoara, unde va juca în 3 spectacole succesive, cu piesa de teatru "Comedie infernală", în care portretizează un criminal în serie recidivist.

SHARE

Spectacolul „The Infernal Comedy” este prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orasului / Atelierul Identitate, din cadrul Programului Cultural „Timişoara– Capitala Europeană a Culturii 2023”, şi este finanţat din fonduri private.

John Malkovich este născut pe 9 decembrie 1953, în Christopher, Illinois.

Actorul John Malcovich, la Timişoara

Actorul american John Malkovich a ajuns la Timişoara, unde va juca în piesa ”The Infernal Comedy/ Comedie Infernală”, la Teatrul Naţional din Timişoara. 

Actorul şi echipa acestuia au aterizat cu puțin timp înainte de miezul nopţii, cu o cursă aeriană ce a avut o mică întârziere.

După ce a făcut formalităţile vamale, John Malkovich a ieşit din Aeroportul Timişoara, a schimbat câteva replici cu reprezentanţii mass-media, după care a urcat într-o maşină şi a plecat spre hotel, conform Opinia Timişoarei.

Citeşte şi: Viața lui Stallone, desfigurat la naștere. Urma să ajungă liftier. Ia câteva sute $ pentru Rocky

Înainte însă a avut o discuţie cu jurnaliştii, în care a fost zâmbitor, amabil, însă foarte strâns la vorbă, formal şi grăbit, de parcă era croit să meargă, să joace şi mai puţin să facă PR cu presa română.

Actorul american va interpreta în piesa de teatru „The infernal comedy” rolul principal, cel al criminalului în serie Jack Unterweger. Este vorba despre un caz real. Unterweger a fost capturat în anul 1976. În închisoare, a devenit scriitor, iar autobiografia sa a fost bestseller în anul 1984.

A fost eliberat pentru bună purtare, în anul 1990, după care a început un turneu prin lume, a fost invitat la talkshow-uri, însă a fost ţinut sub supraveghere, de autorităţi.

Citeşte şi: Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

Când acestea au observat că în oraşele prin care a trecut au dispărut prostituate, găsite mai apoi spânzurate, a fost din nou arestat.

În cele din urmă, în 1994, a fost găsit vinovat pentru nouă crime şi condamnat. S-a spânzurat în închisoare. Actorul american urmează să urce pe scenă pentru trei spectacole, la Timişoara.

Merită de notat că un actor cunoscut pe mapamond pentru filmele în care a jucat este capabil, la 69 de ani, să joace pe scenă, ceea ce înseamnă antrenamentul minţii, să ştii să dai replica, ceea ce e mult mai dificil decât într-un film, unde se pot trage şi 20 de duble. Asta în timp ce alţi confraţi ai săi, la vârste comparabile, nu mai ştiu cine sunt, din păcate.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te