Geamurile mașinii se aburesc din interior: Nu apăsați acest buton când este frig afară

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.10.2024 - 19:00
Geamurile mașinii se aburesc din interior: Nu apăsați acest buton când este frig afară - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Geamurile mașinii se aburesc din interior: Nu apăsați acest buton când este frig afară - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Geamurile mașinii se aburesc din interior: Nu apăsați acest buton când este frig afară, spun experții. Sunt mulți șoferi greșesc și astfel ajung să așteapte mai mult până se dezaburesc geamurile.

SHARE

Geamurile mașinii se aburesc din interior: nu utilizați această funcție când este frig, spun experții. Teoretic ar părea logică apăsarea acestui buton însă este foarte greșit acest gest. 

Făcând acest lucru, în loc să dezaburească geamurile mașinii vor obține exact opusul. 

Geamurile mașinii se aburesc din interior: Nu apăsați acest buton când este frig afară

Șoferii trebuie să fie atenți la câteva lucruri atunci când conduc, mai ales când devine din ce în ce mai frig, deoarece chiar și abaterile mici pot duce la amenzi mari. De exemplu, dacă nu vă curățați complet mașina de zăpadă iarna, veți fi amendat cu 25 de euro, în Germania și cu 430 de lei în România.

O vedere clară prin parbriz este o necesitate – indiferent de perioada anului. Pânăla urmă, este vorba de propria ta siguranță, dar și de cea a altor utilizatori ai drumului.

Dacă parbrizul este înghețat în interior, un truc simplu poate ajuta, după cum relatează echo24.de. Dar dacă este suficient de cald dar geamurile pur și simplu se încețoșează?

Ceea ce șoferii nu ar trebui să facă în acest moment este să apese un anumit buton din mașină, pentru că acest lucru nu eliberează geamul, ci se realizează mai degrabă contrariul.

Nu folosiți acest buton în mașină iarna: consecințele pot fi grave

Imaginea unei mașini și a unei săgeți care se rotește într-un cerc. Desigur, fiecare șofer cunoaște acest buton, care se află pe tabloul de bord undeva lângă butoanele și comenzile pentru ventilație și aer condiționat.

Vorbim despre așa-numitul comutator de recirculare. Cu toate acestea, mulți șoferi nu știu că acest buton este de fapt destinat verii. Motivul: iarna este umed și frig în mașină.

Cu butonul de recirculare, șoferii împiedică intrarea aerului proaspăt în mașină și doar aerul umed și rece să circule în mașină. Nu există schimb pentru că aerul proaspăt nu intră în interior.

Consecințele sunt problematice. Pe de o parte, nu se usucă cu adevărat în mașină, ceea ce nu numai că este inconfortabil pe vremea rece și umedă de iarnă, dar afectează și vizibilitatea.

Pe de altă parte, geamul rămâne aburit din interior și provoacă o vizibilitate slabă, lucru despre care avertizează și Clubul Auto General German (ADAC). În plus, aportul de aer proaspăt în mașină scade și concentrația șoferului poate scădea în cazuri excepționale.

Butonul de „recirculare” din mașină este destinat verii: aerul de aer condiționat este distribuit mai rapid

Vara, funcția de recirculare activată asigură că aerul din sistemul de aer condiționat este distribuit mai bine și mai rapid în mașină. Acest lucru are avantajul că mașina se răcește mai repede.

Iarna, șoferii ar trebui să stea departe de el. În cele din urmă, există și alte modalități de a curăța rapid geamul, chiar și fără o funcție de recirculare.

Apropo, fereastra ar trebui să fie întotdeauna curată nu numai din interior, ci și din exterior. Pentru a menține exteriorul parbrizului curat în orice moment, șoferii trebuie să se asigure că au întotdeauna suficient lichid de spălare în vehicul. Nu trebuie să fie un produs scump. Puteți amesteca propria apă de curățare ieftin folosind câteva remedii casnice .

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te