FOTO Calendarul Pirelli 2022 - „On the Road”, o ediție dedicată muzicii, realizată de Bryan Adams

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.11.2021 - 17:31
Calendarul Pirelli 2022 - „On the Road”, o ediție dedicată muzicii, realizată de Bryan Adams. / Foto: i-d.vice.com
Cher / Foto: Bryan Adams, news.ro
Rita Ora / Foto: Bryan Adams, news.ro

Calendarul Pirelli 2022, prezentat sub forma unei cutii de viniluri, poartă numele „On the Road”, iar fotografiile sunt realizate de Bryan Adams şi reprezintă o sărbătorire a starurilor muzicii internaţionale din anii 1960 până în prezent.

SHARE

Calendarul Pirelli 2022 coincide cu a 150-a aniversare a companiei Pirelli, unul dintre cei mai reputați producători de anvelope din lume.

Fotograful Bryan Adams a surprins viaţa artiştilor în turneu

De mai bine de douăzeci de ani, muzicianul canadian Bryan Adams şi-a consolidat şi reputaţia de fotograf, iar prin fotografiile din „On The Road” a surprins viaţa artiştilor în turneu. Aceasta este şi tema piesei cu acelaşi nume – „On The Road” – pe care el a compus-o pentru calendar şi va fi inclusă pe următorul său album.

Citește și: FOTO Tzancă Uraganul, dedicații fără număr la un eveniment din Giurgiu. A strâns banii într-o sacoșă

Muzicienii au retrăit momentele din viaţa de turneu, de la tensiunea resimţită înaintea unui spectacol la pauzele dintre repetiţii şi concerte, până la călătoriile pe distanţe lungi, dintr-un oraş în altul, şi singurătatea din camerele de hotel. Bryan Adams se identifică cu aceste experienţe şi, pentru prima dată în istoria calendarului, fotograful face parte din distribuţie.

În cea de-a 48-a ediţie a Calendarului Pirelli, pe lângă Bryan Adams, se află zece artişti de renume mondial: Cher, Grimes, Jennifer Hudson, Normani, Rita Ora, Bohan Phoenix, Iggy Pop, Saweetie, St. Vincent şi Kali Uchis, informează news.ro.

Citește și: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier. „Aghiotantul” Luțu i-a julit Maybach-ul de un Logan

Fotografiile au fost realizate vara trecută, în doar trei zile, în Los Angeles, la Teatrul Palace şi hotelul Chateau Marmont de la Hollywood, şi la hotelul Scalinatella din Capri, Italia.

Bryan Adams a urmărit să surprindă trăsăturile distinctive ale artiştilor, iar cele douăsprezece luni ale calendarului sunt prezentate pe mai mult de 160 de pagini şi peste 70 de portrete şi scene: de la St. Vincent (care apare şi pe coperta volumului) într-un hotel la ziua liberă a lui Kali Uchis petrecută la piscină, la decazarea lui Saweetie înainte de o altă călătorie şi până la imagini cu Cher din culise. Normani se odihneşte înainte de verificarea sunetului, Jennifer Hudson soseşte la teatru, Iggy Pop (care este şi pe coperta posterioară) se pregăteşte înainte de spectacol, Grimes e în studioul de înregistrări, Bohan Phoenix revine la hotel după spectacol şi Rita Ora e surprinsă după show.

„Ar fi foarte, foarte greu să cuprindem în doar câteva zile tot ce se întâmplă într-un turneu. Aşadar, ceea ce am încercat să fac a fost să prezint unele dintre aspectele acestuia. De exemplu, muzicienii nu văd niciodată cu adevărat partea din faţă a clădirii, ei văd partea din spate a clădirii, noi vedem uşa scenei, vedem zona din culise, vedem subsolul unei clădiri... de la uşa scenei te duci la uşa maşinii la uşa hotelului la uşa trenului la uşa autobuzului, deci sunt o grămadă de uşi, dar mereu e vorba despre călătorie,” explică Bryan Adams.

Marco Tronchetti Provera, vicepreşedinte executiv şi CEO al Pirelli, afirmă: „Pe Bryan îl cunosc şi apreciez de ani de zile. Am considerat că ideea acestuia de a asocia lumea muzicii cu cea a turneului şi a călătoriilor ar fi perfectă pentru reîntoarcerea calendarului, în timp ce aşteptăm o revenire treptată la normalitate după pandemie. Acest calendar va marca lunile anului 2022, un an deosebit de important pentru noi, deoarece este cel în care Pirelli împlineşte 150 de ani de la înfiinţare”.

Compania Pirelli a fost fondată în anul 1872, iar de la lansarea Calendarului Pirelli, în 1964, au fost publicate 48 de ediţii ale acestuia – inclusiv „On the Road” – realizate de 37 de fotografi.

Fotografiile pentru ediţia 2020 au fost realizate de Paolo Roversi în Paris şi Verona. Protagonişti au fost Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalìa, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart şi Emma Watson.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te