Lucrările la sistemul de termoficare întârzie, materialele s-au scumpit, iar livrările de oțel ajung greu, spun constructorii. Desi ar fi trebuit reabilitați 50 de km de rețea primară până la finalul anului, vor fi gata cel mult 35, spune edilul Capitalei.
20% dintre blocurile conectate la sistemul de termoficare al Capitalei nu au apă caldă. Cele mai multe avarii sunt în sectoarele patru și cinci și vizează aproape 1.500 de imobile.
Puțin peste 10% din rețeaua principală de termoficare este modernizată în prezent. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre locuitorii Capitalei depind de sistemul de alimentare cu energie termică.
Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cum se aude războiul. Explozii și alarme aeriene la Harkov, unde atacă armata rusă
Conductele sunt schimbate în mai multe locuri din București, dar lucrările sunt încetinite din lipsa materialelor necesare, spun constructorii.
Ce spune Nicușor Dan
„Pierderile din rețea au fost în 2020 de 38%, în 2021 tot 38, în 2022 sperăm să le reducem la 35-36%. Pentru tronsonul Berceni-Olteniţei. Termenul de realizare este în mai, anul viitor. Ferentari - acolo este o problemă generată de un contract care a fost semnat, de explozia preţurilor. Ferentari ar fi trebuit terminat anul acesta”, a declarat primarul Capitalei.
Citește și: VIDEO Temutele avioane de luptă americane F-35 de generația V vin în Europa. Cine a comandat deja
De la începutul anului au fost schimbați mai puțin de 15 km de conductă, iar până la finalul lui 2022 vor fi cel mult 35. Așadar, iarna viitoare nu va fi cu mult mai bună ca cea trecută, potrivit știrileprotv.
Un raport din 2021 al Consiliului General al Municipiului București arată că peste 65% din conductele din rețeaua primară au peste 25 de ani vechime și doar 13% au 10 ani.