Vremea va fi la extreme în luna august

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.07.2018 - 11:37
Sursa: ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 30 iulie – 12 august, fiind prognozate temperaturi specifice lunii august. Totuși, dacă ultimele zile ale lui iulie aduc ploi, primele zile ale lunii august vin însorite și ploi foarte restrânse.

SHARE

Prognoza meteo în săptămâna 30 iulie - 5 august aduce schimbări 2018 ale vremii, păstrând însă instabilitatea atmosferică și variații de temperaturi semnificative.
În următoarea perioadă vremea va fi caldă în toate regiunile țării, însă fără extreme termice semnificative. Doar în Banat sunt așteptate maxime de până la 34-35 de grade Celsius, în restul țării acestea nefiind așteptate să treacă de 32-33 de grade. Din punct de vedere al aspectului, vremea va fi relativ instabilă în prima parte a săptămânii, când vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice în mare parte din teritoriu (însă cantități de apa ceva mai însemnate sunt așteptate a se înregistra doar în sud și est), în timp ce sfârșitul săptămânii va mai aduce unele averse de ploaie numai în mod local, iar acestea vor fi mai slabe cantitativ (doar la munte urmând să se mai strângă până la 15-20 de mm).
Prognoza meteo pentru miercuri, 1 august 2018
Miercuri instabilitatea atmosferica va fi în diminuare în aproape toată țara, cu toate că în sud, est și în sud-estul Transilvaniei local vor mai cădea unele averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, în general neînsemnate cantitativ. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și slab până la moderat în rest. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 25 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș, 29-34 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în vestul Banatului), 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 25-30 de grade în Moldova.

SURSA: Administrația Națională de Meteorologie 

Vremea joi, 2 august 2018
Joi vremea va fi în general frumoasă în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud-vest și în sud-est local vor cădea unele averse slabe de ploaie, îndeosebi în cursul după-amiezii. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 26-31 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 30-35 de grade în Banat și Crișana, 27-32 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 24-29 de grade în Moldova.
Prognoza meteo pentru vineri, 3 august
Vineri până spre orele prânzului cerul va fi senin în majoritatea zonelor țării, pentru că mai apoi pe spații restrânse (mai ales din sud-vest, centru și nord-vest) să cadă unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat în sud-estul țării și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele înregistrate în zilele precedente și vor fi cuprinse în general între 26 și 31 de grade în Transilvania și Maramureș, 30-35 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra   )  24-29 de grade  Moldova.
În weekend, vremea va fi în general frumoasă și caldă, câteva averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice urmând să mai cadă mai ales în cursul după-amiezelor la munte, în centru, sud-vest și în nord-est. Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 30 de grade în Transilvania și Maramureș și 28-33 de grade Celsius în restul regiunilor țării, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în vestul extrem al Banatului și în sud-vestul Olteniei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te