Vremea se răcește și temperaturile vor scădea în România de săptămâna viitoare. După ce au înghețat în case în anii trecuți, mulți români își fac calcule pentru montarea unei centrale termice.
Un val de aer rece va pătrunde în România în următoarele zile și imediat vom începe să resimțim că am schimbat anotimpul.
Mulți români vor fi tentați să pună în funcțiune centrala termică, iar cei care nu au se vor gândi să-și monteze una cât mai curând, scrie RTV.
”Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.
Citește și: Vremea de Crăciun și de Revelion în România. Meteorologii au anunțat dacă va fi zăpadă de sărbători
Vremea se răcește și temperaturile vor scădea în România de săptămâna viitoare. La ce să ne așteptăm
Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie, chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale, există probabilitate foarte mare pentru ninsori.
La început vor fi în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.
Citește și: România, împărțită în două de vreme. La București e vreme de vară. Unde sunt schimbări
Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat meteorologul Oana.
După ce în anii trecuți, mulți bucureșteni au înghețat în locuință din cauza avariilor repetate la sistemul centralizat de încălzire acum caută soluții.
Mulți români iau în calcul instalarea unei centrale termice pentru apartament ori pentru casă.
Ce tip de centrală să alegi dacă stai la apartament la bloc
Pe piața din România se găsesc trei tipuri de centrală termică în funcție de tipul de combustibil folosit: centrala termica pe gaz, electrică și pe combustibil solid (lemn, cărbune, etc.). În cazul celor care locuiesc la bloc, primele două tipuri de centrale sunt cele mai indicate, potrivit catplatesc.ro.
Înainte de a decide care dintre cele două tipuri de centrală doriți, este indicat să se ia în calcul suprafață care trebuie încălzită în locuință, gradul de izolare și volumul necesar, pentru a putea calcula cât mai corect și echipamentele necesare.