Vom putea zbura din România direct la New York. Când se va întâmpla și cât vor costa biletele

DE Octavia Constantinescu | 22.12.2023 - 16:28
Vom putea zbura din România direct la New York. Când se va întâmpla și cât vor costa biletele - Foto: Observator / imagine cu caracter ilustrativ

Vom putea zbura din România direct la New York. Când se va întâmpla și cât vor costa biletele. Iată de unde vom putea merge să luăm zborul.

SHARE

Vom putea zbura din România direct la New York. Când se va întâmpla și cât vor costa biletele. Iată de unde vom putea merge să luăm zborul.

Vom zbura din România direct la New York

Românii vor putea călători, din nou, către Statele Unite ale Americii, cu plecare din Bucureşti, după o pauză de peste 20 de ani, după ce, în urmă cu o săptămână, HiSky a primit din partea Departamentului Transporturilor din SUA autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinaţie. Prima cursa va fi efectuată pe data de 7 iunie 2024.

Citeşte şi: AUDIO Un cal a scăpat liber, prin cala unui avion. Ce s-a întâmplat apoi cu aparatul de zbor

Potrivit unui comunicat al companiei, HiSky a pus deja în vânzare biletele pe ruta Bucureşti - New York, iar primul zbor programat va fi operat vineri, 7 iunie. Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă şi retur, relatează Agerpres.

Aeronava HiSky va decola de la Bucureşti la ora locală 8:00 şi va ateriza la New York la ora locală 11:25. Astfel, pasagerii care vor să ajungă peste ocean vor petrece în zbor doar puţin peste 10 ore.

Pentru zborurile retur, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 pentru a ajunge la Otopeni la ora locală 6:15.

Bilete accesibile la clasa economic

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic şi 1.899 euro pentru clasa business.

La bordul aeronavei va fi disponibil şi serviciul de catering, în costul biletului fiind incluse o masă caldă şi o gustare, pentru fiecare pasager.

"Suntem extrem de mândri să devenim, oficial, prima companie care reuşeşte să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinaţia New York. Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, ştiu că este cu atât mai important pentru România şi pentru toţi pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale şi timp pierdut prin alte aeroporturi.

SUA devine o opţiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor. Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opţiune pentru pasagerii români.

Am reuşit să demonstrăm că merităm încrederea lor, prin miile de zboruri către Europa, iar acum suntem încântaţi să le facem acest cadou, chiar înainte de sărbători", a declarat Iulian Scorpan, directorul general al HiSky.

Zboruri de pe Aeroportul din București

Zborurile Bucureşti Otopeni - New York, JFK, vor fi efectuate cu Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota HiSky şi singura de acest tip înregistrată în România.

Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse fără escală pe această distanţă a aterizat la Bucureşti la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord şi la conţinut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

În România, compania aeriană mai operează curse regulate şi de pe aeroporturile din Iaşi, Baia Mare, Cluj Napoca şi Timişoara, dar şi zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenţii de turism.

Citeşte şi: O femeie a încercat să deschidă ușa avionului, în timpul zborului. Era drogată

Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportaţi, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te