Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a produs dubla crimă de la 2 Mai, cere să fie „judecat” de acasă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.04.2024 - 14:58
Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a produs dubla crimă de la 2 Mai, cere să fie „judecat” de acasă - Foto: Profimedia images

Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a produs dubla crimă de la 2 Mai, cere să fie „judecat” de acasă. Șoferul implicat în tragicul accident de la 2 Mai în care doi tineri și-au pierdut viața, a cerut marți să fie judecat în arest la domiciliu, iar instanța a rămas în pronunțare

SHARE

Contestația la decizia Judecătoriei Mangalia privind menținerea arestului preventiv pentru Vlad Pascu a fost dezbătută la Tribunalul Constanța marți.

Vlad Pascu, beizadeaua drogată care a produs dubla crimă de la 2 Mai, cere să fie „judecat” de acasă

"Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. (...) Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil și cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive", a declarat avocatul lui Vlad Pascu, Alin Trandafirescu, la ieșirea de la instanță.

Întrebat de absența lui Vlad Pascu din sala de judecată, avocatul șoferului drogat care a produs tragedia cumplită de la 2 Mai spune că decizia aparține instanței.

"S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă.

Citește și: Vlad Pascu şi-a recunoscut toate faptele şi a ales procedură simplificată

Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu.

Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este. Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă", a adăugat avocatul.

Citește și: Ce făcea Vlad Pascu înainte să ucidă doi tineri la 2 Mai. Prietenii i-au cerut să-i lase să coboare

Tinerii și studenții de șa Facultatea de Drept, protest în fața Tribunalului Constanța

În același timp, mai mulți tineri, inclusiv studenți la Facultatea de Drept, au protestat în fața Tribunalului Constanța, cerând dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai.

"Am decis să ne strângem astăzi ca să reuşim să facem dreptate pentru Sebi şi Roberta, pentru că ceea ce se întâmplă în ţara noastră nu este corect și mi-aş dori ca prin paşii făcuţi astăzi să reuşim să schimbăm ceva. Mi-aş dori din suflet", a declarat o participantă la protest.

Citește și: Cine este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu este în sala de judecată

Un alt protestatar a cerut modificarea încadrării juridice în dosarul Vlad Pascu. "Suntem de părere că este un omor cu intenţie şi nu ucidere din culpă. Ne-am dori ca încadrarea să se facă corect pentru că în locul celor doi copii puteam fi noi sau apropiaţii noştri", a subliniat tânăra.

Vlad Pascu, încă 30 de zile de arest preventiv

Judecătoria Mangalia a decis săptămâna trecută menținerea lui Vlad Pascu în arest preventiv încă 30 de zile, decizie contestată ulterior la Tribunalul Constanța.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a provocat un accident pe DN 39 în apropiere de 2 Mai, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane. El a fost găsit de poliție în Vama Veche, iar investigațiile au relevat că se afla sub influența mai multor substanțe interzise.

Vlad Pascu este trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Judecătoriei Mangalia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te