Cine este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu este în sala de judecată

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.02.2024 - 14:04
Tatăl lui Sebi, umilit la procesul lui Vlad pascu Foto: Captură Digi 24
Judecătoarea Popovici Ancuța Foto: Facebook

Judecătoarea din Mangalia care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată, va fi cercetată de Inspecţia Judiciară. Ea a fost sancționată și în trecut pentru neglijență

SHARE

Inspecţia Judiciară a transmis că judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va fi cercetată disciplinar, după declaraţia făcută ieri în primul termen al dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai.

Instituția s-a sesizat din oficiu. Judecătoarea a întrebat dacă unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu este în sala de judecată. Mai mult, a cerut tatălui lui Sebi cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023. 

Cine este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu este în sala de judecată

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Citeşte şi: Anchetatorii i-au găsit vinovați și pe tinerii uciși de Vlad Pascu la 2 Mai. De ce îi acuză

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor

de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Citește și: Vlad Pascu, „beizadeaua” drogată care a comis accidentul mortal de la 2 Mai, rămâne în închisoare

În timp ce făcea prezența, judecătoarea a strigat numele uneia dintre victime fără să își dea seama că tânărul nu mai este printre noi. A fost picătura care a umplut paharul pentru familiile îndoliate.

Tatăl lui Sebi a povestit jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea a cerut cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023.

"Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală... Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul", a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

Judecătoarea din Mangalia nu pare să fie la prima abatere Aceasta a fost cercetată disciplinar, în 2023, de Inspecția Judiciară, a informat Antena 3 CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te