VIDEO Vârstnici umiliți de autorități. În genunchi pentru a traversa străzi în lucru

DE Alin Crișan | Actualizat: 31.10.2022 - 18:19
Bătrânică traversând „craterele” - Foto: vremeanoua

Săpăturile s-au făcut atât de adânci, încât matca străzii a devenit, practic, o groapă, adâncă de vreo 10-15 centimetri, dacă nu și mai mult. De multe ori, bătrânii sunt nevoiți să meargă pur și simplu în genunchi, pentru a putea trece strada.

SHARE

Buldozerele băgate pe multe străzi din Bârlad au făcut nu doar ca circulația rutieră să fie infernală, dar și pietonii să se descurce tot mai greu prin oraș. De exemplu, câteva imagini surprinse întâmplător pe Bulevardul Epureanu, în zona Direcției de Asistență Socială (DAS), arată cum oamenii, mai ales cei în vârstă, traversează cu greu dintr-o parte în alta, către sau dinspre Direcția de Asistență Socială.

Citește și: Efectul crizei: Numărul firmelor și al PFA falimentare a crescut cu 10% în primele 9 luni din 2022

Ce e de făcut? Greu de spus, mai ales că Primăria are ca dată de finalizare a proiectului de mobilitate urbană anul 2024.

„Soluțiile pentru ca oamenii aceștia bătrâni să fie scutiți de aceste grele umilințe trebuie să le găsească constructorul împreună cu Primăria, dar, vorba românului, se pare că primul nu propune, iar al doilea se uită ca prostul!”, scrie un bârlădean pe pagina sa de socializare!

Zona Bulevardului Epureanu din Bârlad a devenit o povară pentru trecători! Dar cei mai afectați sunt bătrânii și bolnavii, la care nimeni nu s-a gândit! Aceștia sunt nevoiți să îngenuncheze pentru a putea traversa „strada” dacă se mai poate numi așa, care este plină de gropi și obstacole.

Citește și: Românii, invitați să cumpere titluri de stat Tezaur cu până la 9,15% dobândă. Inflația e dublă

Pe rețelele de socializare au început să curgă nemulțumirile oamenilor, care-și văd părinții mergând la DAS Bârlad și traversând strada cu mare greutate, iar când să ajungă în față la DAS, se urcă în brânci, în genunchi, peste mormanul de pământ de pe marginea străzii.  

„Ce vină au bătrânii noștri că trebuie să facă alpinism, când ar trebui să se găsească o soluție tehnică, de către cei care încasează bani de pe urma lucrării, de a se face mici podețe din loc în loc? Revin și spun: soluțiile pentru ca oamenii bătrâni să fie scutiți de aceste grele umilințe trebuie să le găsească constructorul împreună cu Primăria, dar, vorba românului, se pare că primul nu propune, iar al doilea se uită ca prostul!”, scrie un bârlădean pe pagina sa de socializare!

Pe 13 octombrie, primarul Bârladului anunța că „urmare a lucrărilor de reabilitare și asfaltare a străzilor din cadrul proiectului de Mobilitate Urbană, de astăzi, traficul rutier și pietonal va fi închis pe o parte din Bulevardul Epureanu. Segmentul supus lucrărilor este cuprins între intersecția cu strada Constantin Hamangiu (în dreptul magazinului Acord Group) și până la intersecția cu străzile Mihail Kogălniceanu și Gheorghe Roșca Codreanu (zona orfelinatului).

Citește și: Gripă aviară, în Marea Britanie: Toate păsările domestice, în carantină. Milioane, sacrificate

Constructorul a notificat Primăria Municipiului Bârlad că, din cauza complexității lucrării, este nevoie de oprirea completă a traficului până la data de cel târziu 1 decembrie”, a anunțat pe rețeaua de socializare Meta, primarul Boroș, care și-a cerut și scuze pentru „inconvenientele produse de lucrări!”.

Și totuși, oricât de înțelegător ai fi, când vezi umilințele îndurate de bătrâni și lipsa totală de reacție a autorităților, parcă îți vine iar în minte vorba românului: „Soluțiile pentru ca oamenii bătrâni să fie scutiți de aceste grele umilințe, trebuie să le găsească constructorul împreună cu Primăria, dar se pare că primul nu propune, iar al doilea se uită ca prostul!”, potrivit vremeanoua.ro. 

VIDEO aici

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te