VIDEO Unul din 100 de decese este din cauza sinuciderii. Campanie pentru prevenirea suicidului

DE Adrian Costin | Actualizat: 10.09.2023 - 11:48
Astăzi este Ziua Mondială a Prevenirii Suicidului - imagine cu caracter ilustrativ Foto: iasp.info

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, marcată în fiecare an la 10 septembrie, a fost iniţiată în anul 2003, de către Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

SHARE

Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului se dedică prevenirii suicidului şi a comportamentului suicidar şi atenuării efectelor acestuia, potrivit site-ului Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Suicidului, www.iasp.info.

Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului are un important pe plan global în prevenirea sinuciderii prin dezvoltarea strategică a unui forum eficient care este proactiv în crearea de parteneriate puternice de colaborare şi promovarea acţiunilor bazate pe dovezi pentru reducerea incidenţei sinuciderii şi a comportamentului suicidar.

Unul din 100 de decese la nivel mondial este din cauza sinuciderii


Ziua mondială de prevenire a sinuciderii şi perioada de o lună până la Ziua mondială a sănătăţii mintale reprezintă principala ocazie pe parcursul anului pentru a creşte gradul de conştientizare a sinuciderii, pentru a reduce stigmatizarea din jurul acesteia şi pentru a încuraja conversaţiile.

Citește și: Un bărbat de 44 de ani a murit după ce a căzut în fața metroului în stația Aviatorilor

În 2023, Ziua mondială pentru prevenirea suicidului este marcată sub tema ''Create Hope Through Action'', ce face apel la generarea de speranţă prin acţiune, indică www.iasp.info.

Încurajând înţelegerea şi împărtăşirea experienţelor, această temă le oferă oamenilor încrederea necesară pentru a acţiona, evidenţiază faptul că există o alternativă la sinucidere şi îşi propune să inspire încredere în noi toţi.

Creând speranţă, putem reduce stigmatul în jurul sinuciderii şi să promovăm o cultură în care persoanele aflate în nevoie pot căuta cu uşurinţă ajutor. Prin acţiune, putem juca un rol de sprijin pentru persoanele aflate în situaţie de criză.

Peste 700.000 de oameni se sinucid în fiecare an

Unul din 100 de decese la nivel mondial este rezultatul sinuciderii. Fiecare sinucidere este devastatoare şi are un impact profund asupra celor din jur. Prin creşterea gradului de conştientizare, reducerea stigmatizării în jurul sinuciderii şi prin încurajarea acţiunilor de informare putem reduce cazurile de sinucidere în întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că peste 700.000 de oameni mor prin sinucidere în fiecare an, iar aproape 77% din toate sinuciderile la nivel global au loc în ţările cu venituri mici şi medii. Sunt mult mai mulţi alţii care au o tentativă de sinucidere şi mulţi alţii care au serioase gânduri suicidare.

Milioane de oameni suferă o durere intensă sau sunt în alt mod profund influenţaţi de comportamentele suicidare, potrivit site-ului www.iasp.info. Comportamentul suicidar are un impact profund asupra familiilor şi comunităţilor şi rămâne o provocare universală, cu foarte mulţi oameni afectaţi. Reducerea mortalităţii provocată de sinucidere este de importanţă globală şi reprezintă un aspect vital al sănătăţii publice.

Ziua mondială pentru prevenirea suicidului este marcată printr-o serie de evenimente, conferinţe, campanii şi activităţi publice, menite să atragă atenţia asupra suicidului, una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate prematură.

Pentru organizarea acestora, Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului are nevoie de sprijinul instituţiilor de stat, al agenţiilor guvernamentale, al organizaţiilor non-guvernamentale, al asociaţiilor naţionale şi internaţionale, al comunităţilor locale, al cercetătorilor, al medicilor şi al voluntarilor.

În perioada 19-23 septembrie 2023 va avea loc la Piran, în Slovenia, al 32-lea Congres Mondial a Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Suicidului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te