VIDEO Un șofer a lovit intenționat un polițist local care dirija traficul. Făptașul a fost încătușat

DE Alexandra Lupascu | 21.07.2023 - 17:11

Un șofer a lovit intenționat un polițist local care coordona traficul. Făptașul a fost încătușat

SHARE

Un incident ciudat s-a produs, marti, in jurul orei 13.40, la intersecția străzilor Republicii – Constantin Hamangiu și Marcel Guguianu din Barlad, unde trei polițiști locali executau misiunea de dirijare a circulației.

Unul dintre aceștia lua măsuri pentru ca pietonii să traverseze în siguranță strada Republicii, dinspre Banca Comercială către Hotel ”Premier” și invers, în timp ce ceilalți asigurau traversarea autoturismelor și autocamioanelor de tonaj greu de pe strada Marcel Guguianu către strada Constantin Hamangiu ori Republicii.

În timp ce pietonii erau angajați în traversare, soferul unei autoutilitare nu a respectat semnalul polițistului local de a opri și de a acorda prioritate de trecere acestora, i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare și s-a deplasat către intersecție.

De această dată alt polițist local i-a solicitat să oprească și să acorde prioritate autovehiculelor care se deplasau dinspre strada Marcel Guguianu.

Comportament agresiv

Conducătorul auto a continuat cu injuriile și amenințările și a refuzat să prezinte documentele de identitate și să elibereze intersecția. Mai mult de atât, cu partea din față a autoutilitarei l-a împins pe polițistul local aflat în timpul serviciului, afirmând că dacă nu ar fi purtat uniforma de serviciu ar fi arătat ce este capabil să facă.

Citește și: Turcia dă "verde" Suediei pentru aderarea la NATO. Jens Stoltenberg: "Este o zi istorică"

Observând comportamentul conducătorului auto, au intervenit ceilalți doi polițiști locali, care și-au declinat calitatea și au cerut, la rândul lor, actele de identitate, atenționându-l că vor folosi forța pentru a lua măsurile legale.

Sancțiuni

Ca urmare a agresivității verbale și fizice manifestate de conducătorul auto, polițiștii locali au procedat la imobilizarea și încătușarea agresorului.

In conformitate cu prevederile Legii 155/2010 a poliției locale, art. 20, litera f), ”în exercitarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul local are dreptul să folosească forţa, în condiţiile legii, proporţional cu starea de fapt care justifică utilizarea acesteia, în cazul nerespectării dispoziţiilor pe care le-a dat în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.

În timpul intervenției a ajuns la locul evenimentului o autospecială a poliției naționale. Polițiștii locali au beneficiat de sprijinul unui agent de poliție, care a condus pe cel imobilizat cu autospeciala la sediul Poliției municipiului Bârlad, în vederea identificării.

Citește și: Elisabeta Lipă, noua șefă a sportului din România: Visteria Agenţiei Naţionale pentru Sport e goală

C.E.S., de 50 de ani, a fost sancționat cu amendă în baza Legii nr. 61/1991 pentru refuzul de a prezenta datele de identificare la solicitarea justificată a polițiștilor locali cât și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare.

 A fost sancționat cu amendă în baza HCL nr. 22/2002 pentru nerespectarea indicațiilor polițiștilor locali. De asemenea, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 Cod penal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te