VIDEO Un nou caz de corupție, la spital. O doctoriță dădea concedii medicale pe bani. Cât era șpaga?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.10.2024 - 13:35

Un nou caz de corupție, în Sănătate. O doctoriță a fost prinsă în flagrant când lua mită pentru eliberarea unui concediu medical. Și nu era prima dată când lua bani de la pacienți pentru diverse servicii.

SHARE

Un nou caz de corupție, în Sănătate. O doctoriță a fost prinsă în flagrant când lua mită pentru eliberarea unui concediu medical. Și nu era prima dată când lua bani de la pacienți pentru diverse servicii.

Ofițerii DGA au descoperit că aceasta a dat concedii medicale și rețete pe bani. 

Un nou caz de corupție, la spital. O doctoriță dădea concedii medicale pe bani. Cât era șpaga?

”Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, efectuează cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fiind vizată, în principal, presupusa activitate infracțională a unui medic-şef din cadrul Secţiei Medicină Internă a Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu.

Citește și: Medicul care a luat 140 de șpăgi de la pacienți era milionar. A primit 3 ani de pușcărie

În fapt, s-a reținut că, în perioada martie-octombrie 2024, inculpata, în calitatea menționată, a eliberat atât certificate de concediu medical, cât și rețete medicale care atestau date neconforme cu realitatea, existând suspiciunea că acestea au fost eliberate contra unor sume de bani.

Citeşte şi: Așa face Sorin Oprescu pușcărie în Grecia! A fost văzut la un restaurant de lux din Halkidiki

Pentru probarea activității infracționale, joi, 24 octombrie 2024, ofițerii DGA – SJA Caraș-Severin au desfășurat o acțiune de flagrant, moment în care medicul în cauză a fost prins în timp ce primea suma de 200 de lei pentru eliberarea unui certificat de concediu medical.

În continuarea cercetărilor, tot în cursul zilei de ieri au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, atât la Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, cât și la domiciliul și la cabinetul individual al medicului. Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Citește și: Câtă șpagă a luat o doctoriță ginecoloagă pentru o cezariană? Nu mai are voie să intre în spital

Începând cu data de 24 octombie 2024 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, iar, în urma audierilor efectuate, s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de inculpată pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis DGA într-un comunicat de presă.

Șeful Secţiei Medicină Internă a Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu este, conform informațiilor de pe site-ul unității medicale vizate, este dr Mihaela Ofelia Neagoe, medic primar medicină internă. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te