VIDEO Un hotel de 2* din Băile Felix, în flăcări. Aproape 600 de turiști evacuați, 14 victime

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 17.08.2023 - 13:28
Un hotel de 2* din Băile Felix, în flăcări. Aproape 600 de turiști evacuați, 14 victime - Foto: ISU Bihor
Un hotel de 2* din Băile Felix, în flăcări. Aproape 600 de turiști evacuați, 14 victime - Foto: ISU Bihor

La Hotelul Mureș de 2* din Băile Felix a izbucnit un incendiu violent în această dimineață, la etajul 2, gradul de ocupare al locației fiind de 100%. Mare parte din cei aproape 600 de turiști s-au autoevacuat, iar alții au fost scoși de pompieri. Dar există și 14 victime.

SHARE

Potrivit ISU Bihor, incendiul a izbucnit într-o încăpere aflată de la etajul 2 al hotelului Mureș din Băile Felix, într-o cameră în care erau depozitate materialele consumabile folosite de cameriste.

După câteva ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să stingă focul. Iar ISU Bihor a anunțat că, ”după evaluările medicale, sunt 14 victime: 6 intoxicate cu fum (din ele 2 au fost transportate la spital), 2 victime cu tensiune şi 6 victime cu atac de panică”.

Cea mai mare problemă a fost fumul dens, care a inundat holurile şi camerele.

Citește și: Accident grav la un bâlci lângă Timișoara. Un carusel s-a rupt în timp ce se aflau copii în el

Martorii au declarat că incendiul ar fi pornit de la un fier de călcat uitat în priză. Iar specialiștii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit focul. 

„Primele echipaje care au ajuns la fața locului au acționat în interiorul hotelului prin mai multe binoame de stingere reușind lichidarea incendiului într-un timp foarte scurt. De asemenea, în exteriorul hotelului s-a acționat și prin dispozitive de refulare a apei utilizând autoscările din dotare.

Citește și: Și-a ucis cu sălbăticie soția de 28 de ani și apoi a încercat să se sinucidă dar nu a reușit

La sosirea forțelor de intervenție, o parte din cei cazați s-au autoevacuat” a declarat de la fața locului, Alexandru Csilik, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Bihor, potrivit bihon.ro.

Potrivit lui Alexandru Csilik, prim-adjunctul inspectorului șef, în hotel erau cazate 588 de persoane, toate acestea fiind evacuate.

Prima intervenție a fost realizată de către personalul hotelului. Aceștia au intervenit cu mai multe extinctoare de îndată ce s-a dat alarma că în hotel există un incendiu. Potrivit pompierilor, camera de unde a pornit incendiul este un spațiu de depozitare al hotelului, aici existând mai multe materiale combustibile precum prosoape, lenjerii de pat, hărtie etc.

Incendiul a fost localizat doar la camera respectivă, însă pe holul etajului unde a izbucnit incendiul ușile apartamentelor de cazare au fost topite din cauza temperaturii mari generate de flăcări.

Alexandru Csilik a mai menționat că hotelul a fost pregătit pentru a gestiona o astfel de situație, dat fiind intervenția rapidă a angajaților, numărul mare de extinctoare folosite dar și evacuarea clienților, hotelul era pregătit pentru a gestiona astfel de intervenții.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te