Un bogătaș a cheltuit 63.000 euro la un restaurant din Mallorca. Vezi ce preparate are pe bon

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 02.09.2025 - 19:50
Bon de consumație Foto: Instagram/Annabele
Bon de consumație Foto: Instagram/Annabele
Restaurant Foto: Freepik (rol ilsutrativ)
Restaurant Foto: Freepik (rol ilsutrativ)

Pe insula spaniolă Mallorca, un restaurant de lux a devenit recent subiectul unor comentarii virale după ce o singură masă a fost facturată la 63.237,90 de euro.

SHARE

Restaurantul, cunoscut sub numele de „Annabel” și descris pe Instagram ca un local cu „lux mediteranean”, a oferit detalii pentru Mallorca Zeitung: la masa respectivă au luat loc 18 persoane, iar aproximativ 45.000 de euro au fost cheltuiți doar pe „diverse preparate din pește”.

Pe bonul prezentat de restaurant se regăsesc, printre altele, 17 sticle de Dom Perignon Rose și o sticlă de șampanie Louis Cristal în valoare de 600 de euro, dar și pizza, evidențiind un mix surprinzător între preparate simple și rafinate.

Un bogătaș a cheltuit 63.000 euro la un restaurant din Mallorca. Vezi ce preparate are pe bon

În plus, restaurantul a implementat recent o regulă prin care percepe automat un bacșiș de 10%, ceea ce, în acest caz, a însemnat 5.748,90 de euro.

Conducerea localului a subliniat însă că suma poate fi plătită voluntar, iar clienții pot vizualiza totalul cu sau fără bacșiș inclus.

Citește și: Cina în portul de „fițe” din Constanța pentru o familie cu 2 copii, 700 de lei. Antricot - 140 lei

Reacțiile nu au întârziat să apară. În secțiunea de comentarii a publicațiilor care au relatat despre masă, oamenii și-au arătat amuzamentul față de aparenta generozitate a oaspeților.

Restaurant Foto: Freepik (rol ilsutrativ)

„Soția mea tocmai a aflat că am cheltuit asta la restaurantul dumneavoastră și acum e timpul să dorm pe canapea”, a scris un internaut, în timp ce numeroase restaurante au răspuns cu umor, invitându-i pe cititori să vină să ia masa cu ei data viitoare.

În același timp, criticile nu au întârziat să apară. Unii consideră că publicarea detaliilor despre clienți nu este o practică adecvată pentru un restaurant de prestigiu.

Val de reacții în online

„Un restaurant respectuos nu publică ce se întâmplă în restaurantul său, darămite de la astfel de clienți”, a comentat un cititor, ridicând problema intimității și etichetei în mediul gastronomic de lux.

Rămâne neclar cine a părăsit localul după masă, dar presa locală menționează că actrița americană Eva Longoria se află în prezent pe insulă, alimentând speculațiile legate de oaspeții celebri.

Citește și: Aurelian Temișan, oripilat de Litoral: Prețuri mari, servicii proaste. În 100 m, 14 muzici diferite

Incidentul scoate în evidență, pe de o parte, opulența și rafinamentul întâlnite în restaurantele de lux, iar pe de altă parte, tensiunile dintre generozitatea clienților și percepția publicului larg asupra cheltuielilor extravagante.

Acest episod a stârnit și un interes crescut pentru modul în care restaurantele de lux gestionează relația cu clienții și comunicarea pe rețelele de socializare.

Regulile precum calcularea automată a bacșișului sunt menite să simplifice experiența, însă, în același timp, creează discuții privind limitele între serviciile premium și transparența față de public.

În concluzie, masa de 63.237,90 de euro la „Annabel” a reușit să transforme o simplă ieșire la restaurant într-un subiect viral, amestecând luxul culinar, controversele sociale și curiozitatea publicului față de viețile persoanelor faimoase. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te