​VIDEO Ritmul lucrărilor la pasajul rutier Mogoșoaia este unul „mediocru”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 06.08.2020 - 11:47
Foto: Facebook

Asociația Pro Infrastructura susține că ritmul lucrărilor la pasajul rutier Mogoșoaia este „unul mediocru”, atrăgând atenția că există pericolul ca traficul infernal să se mențină si la anul.

SHARE

„Din păcate, ritmul lucrărilor este unul mediocru! Față de vizita noastră de la începutul lunii iulie constructorul Strabag nu a reușit să finalizeze bretelele de la nivelul solului prin care va fi deviat traficul de pe centura București, astfel încât să poată fi continuate lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni.

Este necesară o urgentare a acestor etape, inclusiv relocarea utilităților. În caz contrar, nu vom reuși să scăpăm de traficul infernal pe care îl putem observa în imagini nici în 2021”, se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Pro Infrastructura.

Lucrările la pasaj au demarat în aprilie, la circa 17 luni de când s-a semnat contractul și la aproape patru ani de la lansarea licitației. Ultimele luni de întârziere au venit pe fondul obținerii greoaie a unor avize, după cum explică reprezentantul constructorului.

„Întârzierile au fost generate în începerea lucrărilor din cauza avizelor pe care a trebuit să le obținem de la foarte multe autorități, deținători de utilități. Cea mai mare întârziere am avut-o pentru obținerea unor avize pentru relocarea unor cabluri electrice de la Enel. A durat aproape șase luni. Și la Primăria Generală am avut o oarecare întârziere, peste timpul normal de avizare, mai mult de o lună întârziere”, a declarat pentru RRA, managerul de proiect, Vasile Octavian.

Obiectivul de investiții "Pasaj Mogoșoaia pe Centura București peste DN 1A" este situat pe Centura București, între km 66+540 - km 67+340 include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810) și rampa de coborâre km (66+920 - km 67+150), pasajul superior peste DN 1A, precum și breteaua de acces 7 (km 66+870 - km 67+340) și breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280).
 
Termenul de finalizare pentru execuția lucrărilor este de 24 luni. Semnarea contractului venea și așa după o licitație care a fost complicată și prelungită inutil chiar de către Compania de Drumuri. 

Pasaj suprateran DNCB peste DN1A la Mogoșoaia


Lungime: 800 m
Cost: 6,8 mil. Euro
Constructor: Strabag SRL
Contract semnat în: octombrie 2018 (licitația lansată din iunie 2017)
Termen de finalizare: 24 de luni (de la începerea construcției)
 
Planul pasajului peste rond:
 
Podul de la Mogoșoaia, necesar pentru eliminarea unui "dop" de pe sectorul modernizat de pe Centura Nord

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la 4 benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A - un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

Abia în luna iunie 2017, după ani la rândul de promisiuni și revizuiri de studii, Compania de Drumuri scotea la licitație proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Mogoșoaia care ar urma să "ridice" Șoseaua de Centură peste DN1A București - Mogoșoaia - Ploiești.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.