VIDEO. PSD păcălește „Diaspora” să revină acasă. Topul minciunilor

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.04.2019 - 16:38

După ce a bătut manifestanții la „Mitingul Diasporei”, din 10 august 2018, PSD anunță ce măsuri a luat pentru repatrierea lor

SHARE

Într-un videoclip postat pe pagina de socializare a PSD Diaspora, românii sunt invitați să revină în patrie. Iar pentru asta, partidul lui Liviu Dragnea le oferă o serie de argumente, unul mai mincinos decât celălalt.

 

În clipul de un minut jumătate, PSD Diapora are fix 5 argumente pentru întoarcerea românilor în țară. Un al șaselea e promovat la nivel național de partid.

1.     PSD se vrea să îi repatrieze pe românii plecați din țară susținând că a realizat un „Program de Dezvoltare a Infrastructurii din România”. Cu alte cuvinte, românii care muncesc din Italia sau Spania sunt considerați de PSD atât de proști încât nu realizează că de la vamă până la Iași, Botoșani, Constanța sau Giurgiu fac peste 12 ore cu autobuzul. PSD nu a început nicio autostradă în ultimii 7 ani de guvernare. În 2017, a făcut zero kilometri de autostradă, iar în 2018 au realizat în jur de 50. România are cei mai puțini kilometri de autostradă din UE.

2.      „Guvernul PSD a implementat Programul Educație pentru Diaspora”, zice clipul. Cifrele obținute de Newsweek Romnia arată că sub 1% dintre copiii plecați în Occident, alături de părinți, învață limba română și istoria națională, într-un cadru organizat. Mai exact, Institutul Limbii Române, autoritate care gestionează și coordonează programul de predare a Limbii, Culturii și Civilizației Românești (LCCR) în străinătate arată că „în anul școlar 2016-2017 au frecventat cursurile LCCR 12.381 de elevi. Cursul se desfășoara în Italia, Spania, Belgia, Portugalia sș Irlanda”.

3.     „Luptăm cu multă implicare pentru binele românilor de pretutindeni. PSD a pus în aplicare numeroase proiecte pentru românii de pretutindeni”, spune președinta PSD Diaspora, Lilla Debelka. Cu atât de mult sârg muncește PSD, încât crează, în țară, condiții perfecte de emigrare. În fiecare oră, nouă români părăsesc țara.

4.      „Înființarea unui minister destinat românilor de pretutindeni”. Înființarea acestui minister a contribuit doar la creșterea numărului de sinecuri și a posturilor plătite din bugetul de stat. Înființatea unei instituții nu poate fi o realizare în sine.

5.     „Lansarea unor programe de finanțare destinate sprijinirii reîntoarcerii românilor de pretutindeni”. Rezultatul: în 2017, peste 85 de mii de români au fugit din țară. Cei întorși definitiv sunt, probabil, de ordinul sutelor.

6.     „Facilități în favoarea echivalării studiilor făcute în străinătate”. Tinerii care se întorc în țară după ce au studiat în Occident sunt extrem de puțini. Unul dintre motivele pentru care refuză întoarcerea acasă este faptul că multe posturi – în medicină sau în universități – sunt blocate (ținute pentru apropiați, rude). Unde echivalarea merge șnur? La diplomele obținute în Republica Moldova. Spre exemplu, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, autorul unui doctorat plagiat grosolan la Chișinău și-a echivalat studiile fără probleme.   

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te