VIDEO Primăria Capitalei a finalizat lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.06.2020 - 12:51
Foto: Hotnews

​Primăria Capitalei a finalizat lucrările de lărgire la patru benzi a străzii Fabrica de Glucoză pe segmentul cuprins între Șoseaua Petricani și Barbu Văcărescu, iar circulația rutieră este deschisă pe ambele sensuri.

SHARE

Gabriela Firea a făcut inaugurarea dintr-un autobuz Mercedes Benz Hibrid, live pe Facebook, fără însă să arate foarte mult din lucrare și fără presă. După cum se vede din imagini, amenajarea spațiilor verzi încă nu a fost finalizată, iar tronsonul dintre Calea Floreasca și Barbu Văcărescu este finalizat în proporție de 80%. Chiar dacă lucrarea nu a fost finalizată în totalitate, deschiderea acestui tronson este benefică pentru șoferii care tranzitează zona, aceasta fiind una dintre cele mai aglomerate zone din oraș.

Lucrarea este făcută de Primăria Capitalei și costă 173 milioane lei cu tot cu exproprieri. Termenul de finalizare din contract era finalul anului trecut. Lucrările sunt executate de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L.-S.C. TRACON S.R.L.-S.C. PRIMACONS GROUP S.R.L., valoarea contractului fiind de 48.228.719,48 lei fără TVA.

”Promisiune onorata! De astăzi, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se circulă pe patru benzi, doua pentru fiecare sens, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu. Astăzi facem un pas important pentru rezolvarea problemei grave din trafic în zona de Nord a Capitalei, un obiectiv de investiții foarte așteptat de către toți bucureștenii și de către toți cei care tranzitează Capitala României, finalizarea lucrării care s-a numit pe scurt ”Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză de la două benzi la patru benzi”. S-a lucrat intens, mai ales în ultima perioadă, după ve a fost rezolvată problema relocării rețelelor de utilitate publică și a exproprierilor”, a declarat primarul Gabriela Firea la inaugurare, din autobuz.

”Pe cealaltă porțiune, între Barbu Văcărescu și Floreasca se lucrează intens Barbu Văcărescu, sperăm ca în două săptămâni să dăm drumul și acelei porțiuni. Lucrarea a fost îngreunată pentru că am dorit să reabilităm și conducta de termoficare, aproape 500 m, astfel încât cartierul Aviației să aibă apă caldă și căldură fără probleme. Lucrările puteau să fie și mai rapide, dar nu puteam închide traficul de tot”, a mai spus primarul general.

Dacă pentru șoferii care tranzitează zona, finalizarea lucrărilor este o veste bună, fiindcă petreceau zeci de minute blocați acolo, pentru pietoni și bicicliști lucrurile nu stau la fel de bine deoarece trotuarele și pistele de biciclete au fost făcute în bătaie de joc.

Pe aproape toată lungimea, trotuarele nu au lățimea corespunzătoare, astfel că, în dreptul alveolelor pentru copaci, nu încap doi oameni care vin din sensuri diferite, aceștia fiind nevoiți să meargă pe pista de bicicletă, fiind pericolul să fie loviți.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.