VIDEO Polițistul care a vorbit cu Alexandra recunoaște că aceasta i-a spus cartierul în care se afla

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 30.07.2019 - 00:14
Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Poliţistul care a preluat apelurile Alexandrei Măceșanu şi ulterior a sunat-o de două ori recunoaşte că fata dispărută din Caracal a indicat cartierul din Caracal unde ar fost dusă de Gheorghe Dincă.

SHARE

„Două (apeluri - n.r.) am avut, să știți. Eu am vorbit decât de două ori cu Alexandra. I-am cerut indicii pentru a comunica la cei de la Caracal, ca să caute. Am cerut niște amănunte ca să le completez, să le trimitem la STS.

Nu am crezut-o că nu este răpită și violată? Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Am văzut din atitudinea ei. Din contră, am spus că să stea liniștită că va ajunge un echipaj de poliție la ea.

Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaște, zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig și că este în Bold. Eu nu știam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier”, a declarat la România TV agentul Vasilică Florescu, cel indicat de raportul Ministerului de Interne ca fiind cel care a răspuns la apelurile pe care Alexandra le-a făcut la 112.

Citește și Raportul Ministerului de Interne: Cum a reuşit Alexandra să sune la 112

 

Polițistul a mai declarat că tânăra i-a spus că a găsit o carte de vizită. „Apoi mi-a zis că stați puțin că am găsit o carte de vizită. În al doilea apel mi-a spus că nu a ajuns echipajul de poliție. I-am spus că probabil sunt pe drum. Eu am zis poliției ce mi-a comunicat Alexandra și ce a zis STS.
 
Am comunicat la STS ce mi-a comunicat Alexandra, nu erau repere concrete, decât că a trecut pe lângă un dig și că a ajuns la Bold. Era un cartier mărginaș al Caracalului. Nu mie mi-a zis de gard, de câini, de fizionomia ăstuia. Cred că asta a vorbit cu cei de la Caracal. După ce am terminat legătura cu ea, a vorbit cu cei de la poliție din Caracal. 

Eu am avut două convorbiri, iar STS a avut una. Primul a fost la 11:05, al doilea nu mai știu, dar nu cred că a durat 10 minute. Nu nouă ne-a spus «vine, vine!», ci celor din Caracal, care au stat mai mult de vorbă cu ea.

Citește și Raport MAI: Opt polițiști cercetați disciplinar în cazul Caracal

Eu i-am spus să închidă telefonul, pentru a putea fi sunată înapoi de poliție. Așa sunt procedurile. Ce au făcut cei din Caracal, habar n-am.”, a declarat Vasilică Florescu. 

Agentul, acuzat de atitudine refractară

Ministerul de Interne susține într-un raport oficial că Vasilică Florescu, polițistul care a răspuns la apelurile pe care Alexandra le-a făcut la 112, nici nu s-a implicat şi nu i-a pus fetei mai multe întrebări, pentru a fi identificat mai uşor locul în care aceasta este sechestrată.

Mai mult, agentul nu a consiliat tânăra şi nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă în situaţia în care se află, până la sosirea echipajelor de poliţie.

Citește și Cazul Caracal: Poliţistul care a vorbit cu Alexandra nu a cerut date despre locul unde se afla

„Cu ocazia audierii înregistrării discuției telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Șef Principal Florescu Vasilica Viorel și victimă, s-a constatat că polițistul a avut o atitudine refractară față de aceasta fără a da dovadă de solicitudine și neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locației unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliție”, se arată în raport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te