Cazul Caracal: Poliţistul care a vorbit cu Alexandra nu a cerut date despre locul unde se afla

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.07.2019 - 00:04
Alexandra Măceșanu

Poliţistul care a discutat cu Alexandra, atunci când a sunat la 112 pentru a cere ajutor, a avut o atitudine refractară faţă de situaţia prezentată de fată şi nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI.

SHARE

Cinci ofițeri și trei agenți de poliție sunt cercetați în cazul crimelor de la Caracal, iar Parchetul de la Caracal analizează cazul polițistului care a preluat apelul Alexandrei Măceșanu la 112.

În raportul făcut de Ministerul de Interne se mai arată că Vasilică Florescu, polițistul care a răspuns la apelurile pe care Alexandra le-a făcut la 112, nici nu s-a implicat şi nu i-a pus fetei mai multe întrebări, pentru a fi identificat mai uşor locul în care aceasta este sechestrată.

Citește și: Caracal. Se conturează profilul unui ucigaș în serie, cu mai mult de două victime

Mai mult, agentul nu a consiliat tânăra şi nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă în situaţia în care se află, până la sosirea echipajelor de poliţie, potrivit Mediafax.

„Cu ocazia audierii înregistrării discuției telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Șef Principal Florescu Vasilică Viorel și victimă, s-a constatat că polițistul a avut o atitudine refractară față de aceasta fără a da dovadă de solicitudine și neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locației unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliție”, se arată în raport.

Citește și: Ucigașul din Caracal, Gheorghe Dincă, a recunoscut ambele crime

În timpul declaraţiilor din timpul zilei de duminică, Dincă le-a spus anchetatorilor ce a făcut cu cadavrele. Anchetatorii au căutat, timp de 3 zile, urme în casa şi curtea bărbatului. În cenuşa dintr-un butoi se aflau mai multe rămăşiţe umane. Iniţial, în declaraţia din faţa anchetatorilor, Dincă a afirmat că a făcut foc pentru a alunga ţânţarii.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -