Raport MAI: Opt polițiști cercetați disciplinar în cazul Caracal

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 29.07.2019 - 14:41
Foto: Digi24

Corpul de control al ministrului de Interne a propus cercetarea prealabilă a 5 ofițeri și 3 agenți care au intervenit în cazul fetei de 15 ani ucise la Caracal. Parchetul Judecătoriei Caracal va face verificări în cazul agentului care a preluat apelul de la 112.

SHARE

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul de Interne a dispus un control la Inspectoratul Județean de Poliție Olt.

Pe lângă demiterea inspectorului general al Poliției Române, Ioan Buda, noul ministru Nicolae Moga a comunicat că va înainta Guvernului propunerile de schimbare din funcții a prefectului și subprefectului județului Olt.

Corpul de control al ministrului ar fi depistat mai multe deficiențe care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea agenților locali.

Prin urmare, vor fi schimbați din funcție şeful Poliției municipiului Caracal, precum şi adjunctul acestuia. Ministrul  a aprobat propunerea conducerii Poliției Române de a împuternici în funcția de inspector şef al I.P.J. Olt pe comisar-şef de poliție Vasile ARMAŞU (director al Direcției de Ordine Publică, din cadrul I.G.P.R.).

„Corpul de control al ministrului a propus, în conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, cercetarea prealabilă față de 5 ofițeri și 3 agenți, în raport cu atribuțiile funcționale prevăzute în fișa postului, a actelor normative incidente în materie, a instrucțiunilor și dispozițiilor în vigoare.

În același timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112”, menționează MAI.

Ministrul a dispus noului inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt „măsuri urgente pentru evaluarea eficienței actului managerial de la toate subunitățile de poliție din județul Olt, în urma căreia să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea unui serviciu polițienesc de calitate”, se arată în comunicat. 

„A fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112. Ministrul afacerilor interne a înaintat, în cursul zilei de astăzi, Guvernului și Președintelui României un raport referitor la acțiunile desfășurate în cauză anterior datei de 26 iulie a.c., urmând ca după analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, acesta să fie făcut public.”

Citește și Cazul Caracal: Poliţistul care a vorbit cu Alexandra nu a cerut date despre locul unde se afla

În raportul Ministerului de Interne se arată că agentul de poliție cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi dat dovadă de o „atitudine refractară” față de tânără.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te