VIDEO ”Moștenirea” lăsată de un militar român, familiei. Toți vecinii au fost în pericol ani de zile

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.03.2023 - 16:27
Soldat Foto: Unsplah.com

Un militar de carieră nu a putut să stea deoparte de armament și muniție nici după ce a ieșit la pensie. Fiul său a descoperit ce ascundea pe balcon abia la câțiva ani după ce a murit. A fost o desfășurare impresionantă de forțe.

SHARE

Un militar de carieră avea un secret incredibil d periculos. Fiul său a descoperit ce ascundea pe balcon abia la câțiva ani după ce acesta decedase. 

S-a întâmplat la Pitești, în județul Argeș. Când a văzut peste ce a dat, fiul militarului de carieră a sunat la 112. Era vorba despre o grenadă.

”Moștenirea” lăsată de un militar român, familiei. Toți vecinii au fost în pericol ani de zile

La fața locului au ajuns urgent geniștii care au ridicat proiectilul aflat la păstrare pe balcon. 

Bărbatul decedat fusese cadru militar, iar ca amintire din armată a luat cu el o grenadă, de care nimeni din familie n-avea habar că s-ar afla în locuinţă, scrie Fanatic.ro

Ea a rămas acolo şi după moartea bătrânului, fiind descoperită din întâmplare abia duminică, atunci când fiul a decis să facă ordine în balcon.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, care au luat primele măsuri și au evacuat locatarii de la etajele 6 până la 10 și au blocat accesul în zonă.

Citește și: VIDEO Armata ucraineană folosește grenade termobarice din Bulgaria. Distrug inamicul în fortificații

De asemenea, la caz au fost detaşaţi și polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe

Periculoase, echipajele specializate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic.

“Din primele verificări, s-a constatat că grenada este ofensivă, posibil de manevră și a fost ridicată, în condiții de siguranță.

Cercetările vor fi preluate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, urmând să se stabilească împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a transmis duminică seara, într-un comunicat, Inspectoratul Judeţean de Poliție Argeș.

Grenade descoperite în clădiri civile

Acesta nu este primul caz când o grenadă este descoperită într-o clădire civilă. 

Acum cinci săptămâni o grenadă  din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită şi în subsolul Casei de Cultură din Orăștie, Hunedoara. Era ino­fen­sivă, adică nu mai avea focos.

Citește și: Balibacea, fostul interlop care a ordonat un asasinat cu grenada, a ajuns profesor: Părinții se tem

Pe 6 ianuarie a fost descoperită o grenadă pusă într-un borcan legată de gardul unei locuințe din localitatea Vidra, din județul Ilfov.

Această situaţie a fost parte a unei reglări de conturi, autorul faptei mai trimiţând astfel de mesaje de ameninţare.

În luna decembrie 2022, zece grenade ofensive au fost găsite în peretele unei case din comuna Nimigea, Bistriţa-Năsăud, aflată în curs de demolare. Pe lângă cele zece grenade au mai fost găsite ascunse în perete 18 cartuşe şi trei arme de foc.

Specialiștii le solicită cetățenilor să nu se atingă de astfel de proiectile dacă le găsesc întâmplător ci să anunțe imediat autoritățile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te