VIDEO Grup mafiot românesc cu peste 1400 de membri în SUA. 4 hoți au furat bijuterii de 1.000.000 $

DE Adrian Costin | Actualizat: 29.04.2023 - 21:16

Autoritățile americane au descoperit un grup de peset 1400 de români care sunt organizați într-un grup infracțional. Patru români care fac parte din această rețea sunt acuzați că au furat bijuterii în valoare de peste un milion de dolari.

SHARE

Patru români au fost arestați în statul american Missouri, după ce au furat bijuterii în valoare de peste un milion de dolari au fost furate dintr-un magazin din Walton County.

Biroul șerifului din spune că cei patru suspecți au legătură cu o rețea mai amplă de crimă organizată.

George Păun (31 de ani), Stela Sava (26 de ani), Terca Târnovan (31 de ani) și Vasile Lăcătuș (27 de ani) sunt acuzați de furt calificat de peste 20.000 de dolari și de furt calificat în legătură cu una sau mai multe persoane în legătură cu un incident din 2022 în Miramar Beach.

Citește și: Cine a fost periculosul Gibilan care bătea tot în stilul lui Piedone. Expresie celebră, legată de el

Sava, Târnovan, Lăcătuș erau cautați cu mandate de arestare pentru un furt calificat de peste 100.000 de dolari și furt calificat în asociere cu una sau mai multe persoane pentru marfa furată de la un magazin de pe Autostrada 30A.

Potrivit poliției americane citate de publicația Wear News, incidentul de pe 30A a avut loc pe 11 aprilie.

Două femei și un bărbat au intrat într-un magazin și au furat numeroase bijuterii cu o valoare de vânzare cu amănuntul de peste 1 milion de dolari. Aceștia au fugit apoi cu un SUV negru.

"Un anchetator al Biroului șerifului din comitatul Walton care a venit la fața locului i-a recunoscut imediat pe suspecți dintr-un caz la care a lucrat în decembrie 2022, când un Rolex a fost furat de la un bijutier din Miramar Beach folosind o tehnică similară", precizează biroul șerifului într-un comunicat.

Și-au abandonat mașina după ce au furat bijuteriile

Potrivit biroului șerifului, la o săptămână după furtul de pe 30A, SUV-ul negru a fost raportat ca fiind abandonat pe Serenoa Road din Santa Rosa Beach.

"Anchetatorii au reușit să vorbească cu o femeie care a dus trei indivizi cu mașina din zonă după ce aceștia au declarat că mașina lor s-a stricat.

Unul dintre suspecți își folosise telefonul pentru a comunica cu ea după ce i-a lăsat acolo. Toți trei se potriveau cu descrierea suspecților. Supravegherea video a confirmat ulterior că erau aceiași trei indivizi care au comis furtul de pe 30A", se arată în comunicatul poliției. 

Grup mafiot românesc cu peste 1400 de membri în SUA

Apoi autoritățile americane i-au pus sub urmărire telefonul suspectului. 

"Detectivul NYPD, împreună cu un ofițer de poliție din Marea Britanie, a putut confirma cu investigatorul WCSO că grupul făcea parte dintr-o rețea criminală românească cu peste 1400 de membri în Statele Unite, cu mandate de arestare în mai multe state", se mai arată în comunicat.

Luni, telefonul mobil al lui Vasile Lăcătuș i-a condus pe anchetatori la o locuință din St. Charles, Missouri.

Toți cei patru hoți au fost localizați și arestați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te