Apa Nova ar fi informat miercuri că, în urma unui incident, au fost nevoiți să folosească cea mai mare cantitate de clor permisa de lege și a sfătuit să fie evitat consumul de apă sau gătitul cu ea în următoarele 48 de ore. Avertizarea era valabilă pentru tot Bucureștiul.
Joi, Apa Nova anunța că nu e niciun pericol, iar, ca să demonstreze că apa e potabilă, directorul adjunct al instituției, Mihai Savin a băut apă de la robinet în fața jurnaliștilor.
Întrebat de reporterii Digi24, dacă apa are vreun miros, Savin a spus că nu „apa este inodoră, incoloră și insipidă”.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat de ce bucureștenilor li s-a recomandat să nu consume apă de la robinet și să nu o utilizeze nici pentru igiena personală, afirmând că ministerul pe care îl conduce a reacționat la o informare a Direcției de Sănătate Publică, după ce inspectorii au primit mai multe sesizări privind mirosul și gustul apei de la robinet.
Pe de altă parte, Apa Nova dă asigurări că apa din București este bună de băut. Locuitorii Capitalei au fost alimentați din râul Dâmbovița, în loc de râul Argeș, folosit în mod obișnuit pentru sectoarele 5 și 6, asta după ce apa râului Argeș a suferit, luni, 28 ianuarie, o contaminare cu amoniu.