VIDEO Au început lucrările la Parcul Liniei, cel mai mare parc amenajat în București după 1989

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.05.2022 - 21:38
Au început lucrările la Parcul Liniei, cel mai mare parc amenajat în București după 1989. / Foto: Proiectul Liniei, Facebook

Primăria Sectorului 6 a demarat, luni, lucrările la Parcul Liniei, cel mai mare amenajat după 1989, potrivit unui comunicat al autorităţii locale din Capitală.

SHARE

Terenul se află pe Strada Liniei, unde există şi o cale ferată ce deservea, în trecut, mai multe fabrici de la graniţa dintre cartierele Militari şi Drumul Taberei, şi a fost lăsat zeci de ani în paragină.

În prima etapă, va fi amenajată o suprafaţă totală de 42.098 mp, gândită ca o zonă de promenadă, iar lucrările vor costa peste 13,5 milioane de lei fără TVA. Proiectul este executat de asocierea formată din Garden Center Grup SRL, Ro-Verde Landscaping SRL, Cris Garden SRL, Geca Impex PM SRL şi DFS Center Grup SRL.

Citește și: VIDEO Putin țintește Republica Moldova. Depozitul de arme din Transnistria, cât două bombe atomice

Parcul Linei va include piste de biciclete, terenuri de baschet, skatepark, loc de joacă pentru copii, spaţiu pentru câini, fântână dry deck, hamace, fotolii tip puf. Totodată, calea ferată va fi încadrată peisagistic şi acoperită cu o punte de lemn.

Se vor planta arbori, arbuşti şi plante perene pe o porţiune de 5.000 mp din suprafaţa parcului. Lucrările se vor termina în 12 luni, iar perioada de garanţie este 48 de luni.

Până la sfârşitul anului, va începe şi etapa a doua de amenajare, care se va întinde pe aproximativ 25.000 mp, spre Bulevardul Doina Cornea.

"A durat foarte mult să obţinem acest teren fost industrial, pe care-l vom reda comunităţii sub formă de parc, deci, cât mai mult spaţiu verde în Sectorul 6. (...) Sunt încrezător că toată linia va fi transformată într-un parc longitudinal, pentru că locuitorii din Militari nu au efectiv parcuri.

Citește și: GRAFIC Războiul lui Putin sabotează COP26. Din prize reîncepe să iasă fum dens de cărbune

Este o zonă extrem de poluată, este principala poartă de intrare în Bucureşti şi oamenii nu au unde să meargă. Copiii stau cu părinţii sau cu bunicii lor la bulevard şi nu este normal. Aceasta este o soluţie foarte bună ca să creştem calitatea vieţii oamenilor şi de aceea mi-am dorit foarte mult să amenajăm acest parc de la zero, într-o fostă zonă industrială.

Vom recupera cât mai mult din terenurile aflate în paragină şi le vom transforma în spaţii verzi", a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la inaugurarea lucrărilor. 

Proiectul „Liniei” este rezultatul colaborării între Primăria Sectorului 6 al Municipiului București și UrbanizeHub și a urmărit colectarea informațiilor legate de necesitățile și dorințele locuitorilor din zona străzii Liniei privitoare la viitorul străzii și integrarea acestora în design-ul amenajării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te