VIDEO Aroganță de jandarm, la protestul magistraților. Replici dure între un „civil” și cetățeni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.03.2019 - 11:20
„Civilul” care le dădea ordine jandarmilor și care s-a certat cu cetățenii. FOTO: Captură Rezistența TV

Protestul de luni al magistraților, care a avut loc pe treptele Palatului de Justiție din București, s-a desfășurat cu incidente, după ce jandarmii au încercat să împiedice manifestația. Un „civil” care dădea ordine jandarmilor s-a dat în spectacol și s-a certat cu cetățenii.

SHARE

Câțiva magistrați s-au adunat și luni pe treptele Palatului de Justiție din București, pentru a protesta față de OUG 7, cerând abrogarea în întregime a ordonanței lui Toader, prin care sunt modificate legile justiției și este descrisă funcționarea Secției Speciale de anchetare a magistraților.

Protestul nu a fost lipsit, însă, de incidente, după ce jandarmii au încercat împiedicarea desfășurării lui. Imaginile apar pe un film realizat de Rezistența TV, în care Marian Rădună, persoana care a filmat, are un schimb de replici acide mai întâi cu un jandarm în uniformă, apoi cu un „civil” care le dădea ordine jandarmilor.

Întrebat de ce nu respectă Articolul 3 din Legea 60/1991 privind desfășurarea și organizarea adunărilor publice (articolul prevede: „Nu trebuie declarate, in prealabil, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale ori care se desfasoara in incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

In cazul in care organizatorii unor astfel de adunari publice detin indicii sau date ca desfasurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ar putea sa duca la manifestari violente, au obligatia sa solicite, din timp, primariilor si organelor locale ale politiei, sprijin de specialitate”), unul dintre jandarmii în uniform care încercau să descurajeze protestul de luni al magistraților a replicat:

 

„E spațiul juridic al instituției, să facă în altă parte!” (de urmărit imaginile începând cu minutul 3.34)  

Urmează o discuție între Marian Rădună și un „civil”, care este întrebat de reprezentantul Rezistența TV dacă jandarmii îi vor amenda pe magistrați, pentru că protestează în fața Palatului de Justiție. „Civilul”, căruia Rădună îi atrage atenția că le „dă ordine jandarmilor”, îi răspunde că nu este în timpul serviciului și îl ia la rost pe cetățean: „În ce calitate spuneți chestiunea asta? În ce calitate mă întrebați, de ce nu mă întreabă cetățenii de pe stradă? Arogant sunteți dumneavoastră. (...) Dar eu mă uit la dumneavoastră, domnule? Chiar așa, pe bune? (replică la faptul că reprezentantul Realitatea TV i-a atras atenția că are la vedere o legitimație de presă, care îi permitea să filmeze). Vezi că îți depășești atribuțiile... părerea mea de cetățean... ”. 

„Civilul” din MAI a făcut, mai departe, un adevărat circ în fața Palatului de Justiție, certându-se cu o doamnă care se alăturase protestului magistraților. „Civilul” a făcut-o „securistă” pe femeie și i-a transmis că „o rezolvă”. (De urmărit imaginile, începând cu minutul 5.00)  

Miercuri, începând cu ora 18.30, a fost anunțat pe Facebook un eveniment intitulat „Toți pentru justiție”, prin care cetățenii sunt așteptați să se alăture protestului magistraților. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te