Viceprimarul Capitalei: Introducerea de tarife pe oră pentru parcarea pe bulevardele din S4, ilegală

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.08.2021 - 16:44
Viceprimarul Capitalei: Introducerea de tarife pe oră pentru parcarea pe bulevardele din S4, ilegală. / Foto: ps4.ro

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, apreciază că hotărârile Consiliului Local Sector 4 privind introducerea de tarife pe oră pentru locurile de parcare de pe unele bulevarde sunt ilegale.

SHARE

"Atrag atenţia că Primăria Sector 4 nu poate administra în regim de plată cu ora parcările de pe marile bulevarde, întrucât decizia intră în contradicţie cu prevederile Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Sectoarele administrează numai parcaje de reşedinţă, exploatarea lor făcându-se prin închiriere către persoanele fizice îndreptăţite, pe bază de contract cu durata de valabilitate de 1 an şi cu posibilitatea reînnoirii.

Citește și: Parcarea în centrul Bucureștiului, cea mai scumpă din Europa raportată la salariul minim din România

Chiar şi pentru parcajele de reşedinţă administrate de sectoare, tarifele diferenţiate sunt stabilite doar de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti", a scris viceprimarul PNL pe Facebook.

Faptul că Primăria Sector 4 a stabilit tarife de închiriere cu ora este o încălcare a normelor în vigoare

Potrivit acestuia, faptul că Primăria Sector 4 a stabilit tarife de închiriere cu ora este o încălcare a normelor în vigoare. El invocă art. 17 (2) din Anexa nr. 3 din Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, conform căruia tarifele de închiriere cu ora sunt specifice parcajelor publice de utilitate generală, care se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"În plus, Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti (autoritatea care încadrează parcajele pe categorii) nu a avizat niciodată parcaje de reşedinţă pe arterele principale din Sectorul 4", menţionează el.

Citește și: Gabi Oprea Jr., „rege” al aroganțelor: parchează SUV-ul de lux pe trecere și merge în șlapi

Primăria Sectorului 4 a anunţat joi că peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcţia de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august.

Pe ce artere vrea Primăria Sectorului 4 să ia bani pe parcare

"Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 4, spaţiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate şi împărţite în două zone tarifare, marcate cu galben şi cu verde, în funcţie de gradul de aglomerare, precum şi de existenţa mai multor puncte de interes pentru cetăţeni. Astfel, zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituţii publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locaţii în care fluxul de maşini este unul redus", conform unui comunicat al primăriei.

Potrivit aceleiaşi surse, toate parcările sus menţionate, existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, şoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică, vor fi marcate corespunzător, iar sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piaţa Sudului sau din zona străzii Tulnici.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.