Ce s-a întâmplat cu actorii din „Cireșarii”? 40 de ani fără vești de la Tic, Victor, Maria și Ursu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.07.2023 - 13:23
Ce s-a întâmplat cu actorii din „Cireșarii”? 40 de ani fără vești de la Tic, Victor, Maria și Ursu - Foto: Jurnalul.ro / imagine cu caracter ilustrativ
Vedetele din „Cireșarii” care au dispărut fără urmă din actorie. Poveștile copilăriei, redifuzate - Foto: Jurnalul.ro / imagine cu caracter ilustrativ
Ce s-a întâmplat cu actorii din „Cireșarii”? 40 de ani fără vești de la Tic, Victor, Maria și Ursu - Foto: Capturi ecran video / imagine cu caracter ilustrativ

Îndrăgitele povești ale copilăriei, surprinse în prima ecranizare a romanelor „Cireșarii”, de Constantin Chiriță vor fi redifuzate pe TV. Ce s-a întâmplat cu cei șapte adolescenți care au jucat în distribuția serialului. Actorii au dispărut din lumina reflectoarelor.

SHARE

Serialul „Cireşarii” urmărește povestea a şapte adolescenţi care hotărăsc să plece, în vacanţa de vară, într-o expediţie ştiinţifică la Peştera Neagră. Pentru siguranţă, ei alcătuiesc două grupuri - unul în peşteră, altul afară, pe munte, ei comunicând prin alfabetul Morse și cu ajutorul a două aparate TFF.

Ionel, Victor, Tic şi Maria sunt cei care explorează peştera, iar Lucia, Ursu şi Dan fac parte din echipa care merge pe munte. Tinerii trec prin multe peripeţii, reușind să prindă și un grup de infractori.

Povestea care a marcat generații

La scurt timp după ce se întorc din expediţia de la Peştera Neagră, în orăşel soseşte o fată necunoscută, Laura, care venise în vacanţă la bunica sa. Ea vrea să îi întâlnească pe vestiţii „Cireşari” şi să plece împreună cu ei la Castelul celor două cruci - Cetatea Vulturilor.

Citește și: „Regina singuratică” joacă în 20 filme. Fuge de Securitate la Paris, unde e iubită. Uitată, în țară

Bunica nu e de acord ca Laura să iasă din curte, astfel că fata fuge de acasă şi pleacă singură spre castel, dar le trimite un mesaj „Cireşarilor”. La castel, fata ajunge prizonieră, singurul ei prieten fiind motanul Phillipe.

Cei şapte tineri pornesc în căutarea Laurei, drumul lor fiind din nou plin de aventuri, dar la final reuşesc să o găsească pe „fata în alb” şi să descopere tainele castelului.

Adolescenții care au jucat în serial s-au retras din lumina reflectoarelor

Cei șapte adolescenți care au fost protagoniștii seriei „Cireșarii” s-au retras din lumina reflectoarelor. Aceștia nu au mai jucat în alte distribuții.

Irina Bărbat este actrița care a interpretat rolul Mariei Florescu din „Cireșarii”. Când a mers la preselecția de la „Palatul Copiilor” din București, Irina era elevă la Liceul „Nicolae Bălcescu”, azi „Sf. Sava” din București. 

Astăzi, Irina nu mai lucrează în domeniu. Potrivit presei, o mare parte din motivul pentru care s-a lăsat de actorie ar fi faptul că nu a reușit să aibă o viață de familie, în paralel cu actoria. 

Personajul Ionel din „Cireșarii” a fost interpretat de Armand Olvedi. După această serie, actorul a dispărut total din atenția publică, acesta alegând să se retragă complet din domeniu.

Personajul principal din întreaga poveste „Cireșarii” a fost interpretat de actorul Alexandru Boroș. Acest rol l-a făcut celebru, însă cariera în actorie nu a ținut foarte mult. Alexandru a mai jucat în alte două distribuții regizate de același regizor din „Cireșarii”, Andrei Blaier. După acestea, Boroș a devenit invizibil în lumea actoriei.

Personajul „Lucia” a fost interpretat de Carmen Gentimir. După rolul care a făcut-o celebră, tânăra actriță a mai jucat în două distribuții apoi s-a retras. Aceasta s-a mutat în Franța și s-a întors la un moment dat în țară, în urma unui scandal cu tatăl său vitreg căruia i-a cerut moștenirea mamei sale. 

Rolul personajului Ursu a fost interpretat de Mihai Gingirov. Imediat după această producție, actorul a dispărut definitiv din lumina reflectoarelor. 

Nici actorul care l-a interpretat pe Dan, nu a mai activat în actorie. Gabriel Kirițescu a mai jucat într-o producție regizată tot de Andrei Blaier, apoi s-a retras. 

A doua ecranizare regizată de Adrian Petringenaru

Filmul "Cireşarii", regizat de Adrian Petringenaru, este a doua ecranizare a primului volum din seria cărţilor scrise de Constantin Chiriţă, scenariul fiind semnat chiar de autorul romanelor. Premiera filmului a avut loc în 1984.

Acelaşi Adrian Petringenaru a regizat, în 1985, filmul "Aripi de zăpadă", ecranizarea volumului al patrulea din seria "Cireşarii". Acţiunea se petrece în vacanţa de iarnă, când adolescenţii de pe strada Cireşului pleacă la munte.

Citește și: Ce a dezvăluit mama lui Smiley despre Gina Pistol. S-a întâmplat chiar la nuntă. Nu trăiește cu noi

După ce participă la un concurs de schi, o furtună puternică îi blochează în zăpadă. Pericolele şi aventura sunt prezente şi în acest film. Din distribuţie fac parte Angela Ioan, Dan Dobre, Rodica Popescu Bitănescu, Radu Panamarenco, Alina Dumitrescu, Răzvan Baciu, Alexandru Rotaru, Horaţiu Medveşan, Alina Croitoru, Robert Enescu, Andrei Guran.

Din 15 iulie, TVR Cultural difuzează primele trei episoade din serial: „Expediția în pericol” - de la 10.55, „Prizonieri în Peștera Neagră” - de la 11.44 și „Semnale enigmatice” - de la 12.21.


                            

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te