Valentin Mircea, despre imaginile din Colectiv: Totul a fost un haos generalizat

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.10.2019 - 13:49
Valentin Mircea, șeful Corpului de Control al premierului Dacian Cioloș

Raportul pe care pompierii l-au trimis procurorilor cu privire la intervenţia din noaptea incendiului de la Colectiv susține că totul a decurs fără greșeală. În realitate, însă, totul a fost un haos generalizat. Asta a scris și Valentin Mircea în raportul întocmit în 2016.

SHARE

Valentin Mircea, fostul șef al Corpului de Control al premierului din perioada guvernului Cioloș susține că nu a știut niciodată de înregistrările postate recent de Libertatea.  

„Niciodată! Niciodată și este inacceptabil. Indiferent cine a ascuns, cine este de vină și asta sper să afle procurorii, este faptă penală să ascunzi o probă, iar în materie administrivă este un act de insubordonare”, spune Mircea, citat de Digi 24.

„Procurorii nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr de șase persoane fizice și două persoane juridice”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Conducerea Inspectoratului pentru situații de urgență spune acum că nu a ținut imaginile ascunse, dar că ele nu au fost furnizate niciunei autorități - Departamentului pentru Situații de Urgență, Parchetului General sau Corpului de Control, pentru că niciuna nu le-a cerut punctual.

Cristian Radu, comandant adjunct al IGSU a declarat că nu a comunicat nimănui acest lucru, „că nu am ordonat nimănui, ba chiar imginile există în format original la IGSU și vor fi puse la dispoziția oricărei structuri abilitate care solicită acest lucru”.

Primele minute ale filmării publicate de Libertatea surprind chiar începutul intervenției din 30 octombrie 2015, la ora 22 și 43 de minute, după 11 minute de la primul apel la 112. Au urmat alte 77 de apeluri disperate până au ajuns salvatorii, dar și ofițerul a cărui misiune era să filmeze intervenția.

20 de minute și 40 de secunde a filmat în total, însă nu continuu, ci pe parcursul celor aproape cinci ore cât a durat operațiunea.

În imagini sunt surprinși civili care cară răniți, dar și pompieri și polițiști care duc pe brațe victime. În următoarele cadre, salvatorii transportă mai multe victime spre ambulanțe cu ajutorul unora paleți din lemn. În imagini apare și colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef ISU spune: „Lasă-i în p**a mea!”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -