VIDEO Urgie meteo, la Craiova. Străzi sub ape, ca la Veneția, acoperișuri smulse, copaci rupți

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.09.2023 - 15:52
Urgie meteo, la Craiova. Străzi sub ape, ca la Veneția, acoperișuri smulse, copaci rupți - Foto: Facebook/Cosmin Dragoste
Urgie meteo, la Craiova. Străzi sub ape, ca la Veneția, acoperișuri smulse, copaci rupți - Foto: Facebook/Hadrian-Catalin Chirila
Urgie meteo, la Craiova. Străzi sub ape, ca la Veneția, acoperișuri smulse, copaci rupți - Foto: Facebook/Tele Europa Nova

A fost urgie meteo la Craiova! Ploaia torențială și vijelia au făcut prăpăd în oraș. Peste 50 de străzi au fost acoperite de ape, ca la Veneția, zeci de imobile și pasajele rutiere au fost inundate, acoperișurile caselor au fost smulse de vânt și zeci de copaci, rupți.

SHARE

Zeci de case şi gospodării din mai multe localităţi din judeţul Dolj şi peste 53 de străzi din municipiul Craiova au fost inundate, copaci şi acoperişuri de blocuri au fost doborâte, iar mai multe maşini au fost luate de apă, în seara şi noaptea de duminică spre luni, în urma unei ploi torenţiale, de 40-50 l/mp, cu vijelie şi grindină.

Potrivit ISU Dolj, în municipiul Craiova, mai mulţi copaci au fost prăbuşiţi, unul chiar în curtea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dolj, mai multe panouri publicitare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost luate de vânt, iar acoperişurile şi alte elemente de construcţie de la 13 blocuri şi 4 case au fost doborâte.

Citește și: Caniculă în București, în prima lună de toamnă. Temperaturi de 34 de grade și disconfort termic

De asemenea, 2 autoturisme în care se aflau 4 persoane au fost avariate de inundaţii, persoanele reuşind să se evacueze singure până la sosirea forţelor de intervenţie, relatează Agerpres.

Pe Calea Severinului din Craiova, un copac a căzut pe un rastel de butelii într-o staţie de carburanți, angajaţii secţiei de pompieri Craiova intervenind la faţa locului cu o autospecială.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că a fost oprită circulaţia tramvaielor în oraş, iar pasajele Universităţii şi Bariera Vâlcii au fost închise.

Urgie meteo, la Craiova. Tramvaiele, transformate în „bărcuțe”. S-a oprit circulația

„S-a oprit circulaţia tramvaielor. Sunt inundate mai multe zone din oraş. Din cauza vântului au căzut mai multe acoperişuri. S-au închis pasajele Universităţii şi Bariera Vâlcii.

Toate echipajele noastre sunt în teren pentru a descongestiona străzile de obiectele luate de vânt (RAADPFL şi Salubritate) şi pentru a trage apa din zonele inundate (CAO). Canalul Râului a depăşit cota de avarie. Pentru cazuri deosebite folosiţi telefonul cetăţeanului 0251/984", a anunţat primarul Craiovei.

Citește și: Vremea de Crăciun și de Revelion în România. Meteorologii au anunțat dacă va fi zăpadă de sărbători

Şi în oraşul Filiaşi şi comunele Podari, Brădeşti, Melineşti, Argetoaia, Breasta au fost inundate mai multe case şi curţi şi au fost doborâţi copaci şi stâlpi de electricitate care au blocat drumurile judeţene DJ 606A Argetoaia - Salcia şi DJ 605A în comuna Melineşti.

Pe timpul ploilor torenţiale au fost primite, prin 112, zeci de apeluri de inundaţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, duminică seara, o avertizare Cod Roşu de vijelie puternică, grindină şi averse torenţiale pentru judeţul Dolj, fiind vizate localităţile Craiova, Podari, Bucovăţ, Calopăr, Ţuglui, Filiaşi, Argetoaia, Brădeşti, Melineşti, Braloştiţa, Coţofenii din Dos, Cernăteşti, Scăeşti, Sopot, Greceşti, Brabova, Coţofenii din Faţă, Seaca de Pădure, Secu, Gogoşu, Botoşeşti-Paia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te