Unde pot fi vizitate cele mai mari și frumoase târguri de Crăciun din România în aceste zile libere

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 30.11.2023 - 19:34
Unde pot fi vizitate cele mai mari și frumoase târguri de Crăciun din România în aceste zile libere Foto: Primaria Oradea

Cei care vor să profite de minivacanță pot merge la unul dintre târgurile de Crăciun, deschise în marile orașe din România.

SHARE

Cei care vor să profite de minivacanță pot merge la unul dintre târgurile de Crăciun deschise în marile orașe din România. Vezi care sunt cele mai aproape de tine.

De la luminițele și decorațiunile din oraș, până la mirosul de vin fiert de la târgurile de Crăciun, perioada sărbătorilor de iarnă este un moment special pentru a te plimba pe jos.

Și dacă vrei să deguști și câteva specialități dulci sau sărate de la târguri, atunci o plimbare e cu atât mai mult binevenită. România se mândrește cu o mulțime de târguri de Crăciun în 2023, iar locuitorii Capitalei au la dispoziție trei astfel de evenimente.

Unde pot fi vizitate cele mai mari și frumoase târguri de Crăciun din România în aceste zile libere

Capitala României este, cu siguranță, un loc special de Crăciun. Cele trei târguri de Crăciun din București se deschid încă de la sfârșitul lunii noiembrie, iar locuitorii Capitalei au o varietate de evenimente la care pot participa în această iarnă.

Pe 30 noiembrie, Primăria Capitalei a anunțat că se vor aprinde luminițele de Crăciun, iar orașul va căpăta un aer de poveste.

Decorațiunile din acest an au costat cinci milioane de lei „în urma solicitărilor venit din partea bucureștenilor”, a spus Nicușor Dan.

Cel mai important târg de Crăciun se va ține în Piața Constituției și se deschide pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, conform PROTV.

Copiii vor avea parte de distracție intensă, odată cu amplasarea Casei lui Moș Crăciun. Adulții se pot delecta cu un vin fiert, iar copiii pot servi ciocolată caldă. Nu vor lipsi preparatele tradiționale și nici dulciurile de casă.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei 2023 se numește West Side Christmas Market și se deschide pe 29 noiembrie.

Se ține în Parcul din Drumul Taberei din sectorul 6 și pentru pasionații de patinaj este locația ideală, pentru că își pot exersa talentul pe gheață.

În plus, va fi amplasată o roată panoramică de 33 de metri, iar copiii se pot întâlni cu Moș Crăciun. Ca la fiecare târg de Crăciun, căsuțele cu bunătăți își așteaptă pofticioșii pentru a se înfrupta din preparate specifice de Crăciun.

Târgul din Parcul I.O.R este al treilea târg de Crăciun din București și se deschide pe 1 decembrie 2023.

Și aici bucureștenii au parte de un patinoar, iar vizitatorii vor putea cumpăra decorațiuni de Crăciun, dulciuri de casă sau alte produse tematice.

Târgul de Crăciun din Cluj

Clujenii au motive de bucurie pentru că târgul de Crăciun din Cluj-Napoca, numit „Planeta Crăciun”, s-a deschis vineri, 24 noiembrie, la ora 19:00.

Evenimentul se întâmplă în Piața Unirii și va fi deschis în fiecare zi în perioada 24 noiembrie – 31 decembrie.

Vor cânta trupe și artiști cunoscuți, Corul de Copii al Operei Maghiare, iar copiii au parte de activități interactive în fața bradului de Crăciun și în Căsuța lui Moș Crăciun.

Peste 75 de căsuțe iluminate și decorate frumos vor comercializa vin fiert, dulciuri, preparate tradiționale, decorațiuni și cadouri.

Te poți delecta cu turtă dulce, cozonaci de casă, brânzeturi maturate, produse tradiționale din carne, dar și produse din bucătăria internațională precum kurtos kalacs, burgeri, churros, cârnați vienezi și altele.

Clujenii au parte în cadrul târgului de o roată panoramică, un carusel, căsuțe poștale pentru scrisori, ateliere și jocuri interactive pentru copii și multe altele,.

În timpul săptămânii, Târgul de Crăciun va fi deschis în fiecare zi. De luni până joi de la 10:00 la 22:00, iar în weekend de la 10:00 până la ora 23:00.

Programul de la scenă va începe în fiecare zi, de la ora 18:00.

Târgul de Crăciun din Sibiu

O tradiție care a început în 2007 continuă până în zilele noastre. Târgul de Crăciun din Sibiu și-a deschis porțile pe 17 noiembrie și va rămâne așa până pe 2 ianuarie 2024.

Piața Mare găzduiește celebrul eveniment, iar în fiecare seară vor fi proiecții impresionante. Căsuțele cu produse de sezon își așteaptă zilnic clienții cu suveniruri artizanale, cadouri, delicii culinare și produse de sezon.

Copiii se pot bucura de Atelierul lui Moș Crăciun, iar cei mai experimentați pot să patineze.

Sibiu Christmas World 2023 se mândrește cu o roată panoramică de 22 de metri, un patinoar de 600 de metri pătrați cu o capacitate de 300 de persoane și o mulțime de activități pentru cei mici.

Programul târgului este de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 22:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 10:00 la ora 22:00.

Târgul de Crăciun de la Brașov

Târgul de Crăciun din Brașov se deschide în 30 noiembrie și se ține în Piața Sfatului, conform tradiției. Tema de anul acesta este „Decembrie de poveste” și va funcționa până în 7 ianuarie.

50 de meșteșugari și producători și-au ocupat locurile la tarabe pentru a vinde cele mai frumoase obiecte artizanale și cele mai delicioase preparate.

Zona pentru producătorii din sfera de produse alimentare şi agro-alimentare cuprinde 13 căsuţe, zona cu produse meşteşugăreşti şi artizanale are 17 căsuţe, zona cu produse alimentare preparate la faţa locului are 12 căsuţe, iar zona pentru comercianţii de produse alimentare şi nealimentare deține 8 căsuţe, conform Primăriei.

Citește și: Cât costă un pahar cu vin fiert la Târgurile de Crăciun din România. Dulciurile sunt cele mai scumpe

Brașovenii vor avea parte în Piața Sfântul Ioan și de un patinoar și cinci rulote de mâncare stradală.

Tot pe 30 noiembrie, odată cu deschiderea târgului, se vor aprinde luminițele din Piața Sfatului și bradul de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiovenii se mândresc anul acesta cu cea mai înaltă roată panoramică din România. Are 40 de metri, o capacitate de 140 de persoane și a fost adusă din Olanda.

Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschis pe 17 noiembrie, iar tema se învârte în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, în culorile predominante alb și turcoaz.

Târgul se încheie pe 2 ianuarie 2024, iar pe perioada desfășurării se întinde pe patru zone din Municipiu: Centrul Vechi, Piața William Shakespeare, zona Doljana și Piața Mihai Viteazul.

Crăiasa Zăpezii va putea fi văzută Piața Mihai Viteazu, acesta fiind și locul în care vizitatorii se pot urca în roata panoramică impresionantă și vor putea vedea căsuțele unicat pictate de artiști.

Totodată, craiovenii vor avea la dispoziție 70 de căsuțe de unde își pot cumpăra produse specifice sărbătorilor de iarnă. Ei vor avea parte de un brad uriaș, de patinoar, ateliere creative, concerte și un carusel.

Programul târgului de Crăciun din Craiova este de luni până duminică, între orele 12:00 și 22:00.

Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun din Timișoara se deschide pe 26 noiembrie 2023 și va rămâne deschis până pe 7 ianuarie 2024.

Timișorenii se bucură de roata panoramică montată dîn centrul orașului, iar pentru cei care vor să patineze, Piața Libertății este locul în care este amplasat patinoarul.

Acesta este cel mai mare Târg de Crăciun din țară, pentru că va funcționa în trei piețe centrale ale orașului. Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe.

Roata Panoramică din Piața Victoriei are 23 de metri și fiecare cursă durează în jur de 10 minute.

O surpriză pentru timișoreni este trenulețul turistic. Trei vagoane cu 14 locuri în care vizitatorii se pot plimba și pot admira luminițele și decorurile de poveste.

Tot pe 26 noiembrie va avea loc și aprinderea iluminatului festiv, iar deschiderea târgului se face de la ora 18:00. Târgul se închide pe 7 ianuarie 2024.

Târgul de Crăciun de la Oradea

Un alt târg de Crăciun impresionant are loc la Oradea. Se deschide pe 30 noiembrie și se închide pe 26 decembrie, iar Piața Unirii este locul în care se va aduna toată lumea.

Vei găsi o roată panoramică, o zonă cu food-trucks și rulote ale producătorilor din Bihor, iar Moș Crăciun va putea fi găsit în căsuța lui de lângă bradul imens.

Citește și: VIDEO S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu. Ce îi așteaptă pe turiști

Cei mici au parte de multă distracție și activități, iar căsuțele de lemn așteaptă adulții cu un vin fiert cald.

Patinoarul va fi amplasat în Piața Ferdinand pentru ca oamenii să aibă la dispoziție mai mult spațiu.

Pe scena târgului de Crăciun din Oradea vor urca Ștefan Hrușcă, Alexandra Ungureanu și Ansamblul Folcloric Bihorul, dar și mulți alți artiști care vor interpreta colinde românești.

Târgul de Crăciun din Iași

Târgul de Crăciun din Iași are loc pe axa Bulevardul Ștefan Cel Mare – Piața Unirii – Strada Lăpușneanu. Târgul este deschis din 30 noiembrie 2023 până în 8 ianuarie 2024.

Ieșenii au la dispoziție produse agroalimentare autentice locale, tradiționale, decorațiuni, cadouri, băuturi calde și preparate tradiționale realizate de micii producători.

Atmosfera de poveste este completată de căsuțele de lemn împodobite cu cetină și instalațiiile luminoase. În fața Primăriei vizitatorii găsesc căsuțe cu produse de artizanat, articole din piele și blană, dar și produse apicole.

Două tronsoane sunt în Piața Unirii și Strada Lăpușneanu, iar al treilea tronson se află între strada I.C. Brătianu și Casa Modei.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă, pe Bd. Ștefan cel Mare va fi amenajat un parc de distracție care va avea o roată panoramică și Orășelul Copiilor.

Târgul de Crăciun din Arad

Târgul de Crăciun din Arad își deschide porțile pe 30 noiembrie și le închide pe 7 ianuarie 2024.

Arădenii se vor bucura anul acesta de o roată panoramică de 30 de metri. Târgul va avea loc în Piața Avram Iancu și 49 de comercianți vor veni să comercializeze dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decorațiuni și diverse preparate culinare.

Cei mici se vor simți ca în povești, pentru că, pe strada Mețianu va fi amplasată Căsuța lui Moș Crăciun, unde vor putea face diverse activități creative.

Vor fi spectacole, grupuri vocal instrumentale ale bisericilor, dar și artiști și muzicieni din Arad care vor contribui la atmosfera sărbătorilor de iarnă de la târg.

Programul târgului este de luni până duminică de la 11:00 la 23:00.

În Arad, iluminatul festiv va fi inaugurat pe 5 decembrie seara. Tot atunci se vor aprinde și luminițele din bradul de Crăciun din centrul orașului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te