Un șofer care s-a răsturnat cu mașina primește despăgubiri de la CNAIR. Cum a fost posibil

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.08.2023 - 12:54
Un șofer care s-a răsturnat cu mașina primește despăgubiri de a CNAIR. Cum a fost posibil - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

După doi ani și jumătate, un bărbat din Ialomița, rănit în urma unui accident provocat de o groapă nesemnalizată pe un drum național din județ, a câștigat în instanță procesul intentat CNAIR.

SHARE

Accidentul rutier s-a petrecut în anul 2020, pe DN3B Fetești-Chirana. Bărbatul a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și a intrat într-o groapă nesemnalizată. În urma coliziunii, el s-a răsturnat cu mașina pe câmp. 

A dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

După accident a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Andrei» Constanța.

La un an distanță de la producerea accidentului, bărbatul a deschis o acțiune în instanță prin care a solicitat despăgubiri administratorului drumului respectiv, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La momentul producerii accidentului, șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare. Inițial procesul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Fetești, însă după aproape 6 luni s-a decis declinarea competenței în favoarea Tribunalului Ialomița, potrivit digi24. 

Citește și: Îl așteaptă ani grei de închisoare. Interlopul Gabriel Dasaev pune presiune pe avocați să îl scoată

A fost reluată întreaga procedură de sesizare a instanței, iar după 2 ani și jumătate de termene și procese, magistrații Tribunalului Ialomița i-au dat dreptate bărbatului. 

Judecătorii au stabilit că, într-adevăr, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se face vinovată de producerea accidentului rutier din cauza faptului că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.

Astfel, instanța obligă CNAIR să plătească reclamantului echivalentul în lei al sumei de 1.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune materiale, precum şi echivalentul în lei al sumei de 15.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale, ca urmare a vătămării corporale suferite.

Obligă pe pârâtă să plătească reclamantului şi dobânda legală aferentă acestor sume, ce va fi calculată până la data plăţii efective a sumelor. Obligă CNAIR să plătească reclamantului suma totală de 8.421 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Totodată, instanța a obligat CNAIR să plătescă și cheltuieli medicale. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Citește și: FBI a venit în România după un părtaș la violențele de la Capitoliu. Robert se antrena în București

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te