Un scafandru a fost ucis într-un mod înfricoșător după ce un rechin de 5 metri i-a smuls capul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.08.2023 - 15:27
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un scafandru experimentat în vârstă de 50 de ani a avut parte de un sfârșit crunt după ce un rechin de circa 5 metri lungime l-a atacat într-un mod brutal smulgându-i capul.

SHARE

Statele Unite au înregistrat un aflux de atacuri de rechini în acest an, 31 de persoane fiind atacați de rechini chiar și la mal.

Până acum, anul acesta, California nu a fost victima niciunui atac de rechin, dar dacă ne întoarcem la 15 august 2004, povestea este diferită.

Un scafandru a fost ucis de un rechin de 5 metri. I-a smuls capul

Într-o după-amiază de duminică, marea era calmă și vremea era perfectă de plajă și bălăceală. Temperatura nu trecea de 32 de grade Celsius, așa că scafandrii pasionați și prietenii Randy Fry și Cliff Zimmerman au stabilit să meargă la pescuit în largul coastei din Fort Bragg, California.

Randy, în vârstă de 50 de ani, și-a pus costumul de scafandru de camuflaj verde măsliniu și echipamentul de scufundare și se pregătea să se arunce în apele oceanului Atlantic.

Cei doi bărbați știau că apele în care urmau să se scufunde erau infestate de rechini, dar nu păreau îngrijorați de acest lucru.

Citește și: Coșmarul din „Fălci” pe o plajă celebră. O femeie a iesit din apă plină de sânge fără un picior

Randy chiar îi spusese de mai multe ori lui Cliff că dacă ar fi "trebuit să moară", "ar fi vrut ca acest lucru să fie în apă". Nu știa că afirmația lui era pe cale să devină realitate peste câteva minute.

Aflați deja ca circa 150-200 de metri de mal, cei doi scafandri au decis să coboare din barca lor în aplele oceanului.

Citește și: O tânără și-a văzut moartea în fața ochilor când un rechin uriaș a prins-o în fălcile lui fioroase

Atacul devastator al rechinului, cel mai probabil din specia „Marelui Alb” a survenit la câteva secunde după ce bărbații au coborât în apă. 

Cliff a văzut o aripă înotătoare uriașă alunecând între el și amicul său.

Fără să se prindă, Randy a continuat să se scufunde, numai că rechinul de 5 metri lungime l-a înhățat imediat.

"Am auzit un zgomot ca un submarin, ca o barcă ce trecea repede. Era un rechin", a declarat Cliff pentru San Francisco Chronicle.

Toată scena teribilă s-a petrecut sub ochii lui. Rechinul, „de mărimea unei camionete”, s-a îndreptat direct spre gâtul lui Randy și i-a smuls capul de pe umeri.

"A venit pentru a ucide", a spus Cliff, adăugând că "totul s-a terminat în cinci secunde".

Apa s-a înroșit imediat de sângele lui Randy, iar un alt pescar aflat în apropiere l-a tras rapid pe Cliff în barcă și a alertat imediat paza de coastă.

"Când am văzut balta de sânge răspândită pe suprafața apei, am știut că Randy dispăruse pentru totdeauna", și-a amintit Red.

Cliff a adăugat: "A fost cel mai dramatic lucru pe care l-am văzut în viața mea. Pur și simplu nu este real. Monstrul ăsta a venit atât de repede, s-a întâmplat atât de repede și s-a terminat atât de repede încât nu îți poți închipui. A fost îngrozitor. Aproape că am avut și eu un atac de cord. Puteam să fiu eu".

Descoperire macabră pe o plajă

Rechinul care l-a atacat și ucis într-un mod terifiant pe Randy nu consumase de fapt nimic din corpul acestuia.

Scafandrul a fost ucis la 15 august 2004, la ora 16:30, iar trupul său fără cap a fost găsit a doua zi. Dar abia trei săptămâni mai târziu, pe 8 septembrie, capul său tăiat a fost găsit de un pescar de pe plajă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te