Un protestatar violent din Piaţa Universităţii, reţinut pentru 24 de ore

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2021 - 12:04
Un bărbat care a participat, luni, la protestul din Piaţa Universităţii împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul COVID-19, a fost reţinut pentru 24 de ore. / Foto: INQUAM_Photos Bogdan-Ioan Buda

Un bărbat care a participat, luni, la protestul din Piaţa Universităţii împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul COVID-19, a fost reţinut pentru 24 de ore.

SHARE

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, bărbatul este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de ultraj.

Bărbatul respectiv a fost ridicat luni seara de către jandarmi şi audiat de procurori, după care anchetatorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore.

Citește și: 

GALERIE FOTO Cine a participat și ce s-a întâmplat la protestul din București. Acuzații de furt

Jandarmii susţin că protestatarul a refuzat să se legitimeze şi a devenit violent cu forţele de ordine.

"În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piaţa Universităţii, bărbatul a refuzat să poarte mască de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele", potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Citește și:

FOTO Fața nevăzută a protestelor din București: Stații STB distruse, cuțite și bolovani

Cei care au instigat la violenţă la protestele împotriva restricţiilor trebuie să plătească

Persoanele care au instigat la violenţă la protestele de luni seara împotriva noilor măsuri luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 trebuie să plătească, a transmis prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Citește și:

Legătura dintre George Simion și membrii galeriilor de fotbal care au protestat în București

"Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi. Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic. Îi felicit pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte", a scris prefectul Capitalei, marţi, pe Facebook.

El le-a mulţumit tuturor celor care respectă măsurile luate autorităţi şi care înţeleg că disconfortul creat de acestea reprezintă "un preţ mic" pentru sănătatea şi viaţa celor dragi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te