Profesor cunoscut din Capitală, reținut pentru viol. Lucra la o școală renumită și în Minister

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.07.2024 - 20:38
Profesor de la Colegiul Sf. Sava, reținut pentru fapte grave - Foto: Google maps/ Paul-Christian Andrei

Un profesor de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, a fost reţinut joi sub acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală, victime fiind doi minori de 16 şi 17 ani.

SHARE

Un profesor la Colegiul Sf. Sava din Capitală, a fost reţinut joi sub acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală, victime fiind doi minori de 16 şi 17 ani.

Acesta era şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE). 

Ministerul Educației a solicitat informații Parchetului Capitalei.

Un profesor renumit din Capitală, reținut pentru viol. Unde a comis faptele

Conform unor informații citate de Adevărul, profesorul acuzat de viol și reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă este Sorin Spineanu-Dobrotă.

Acesta predă Economie la Colegiul Național Sf. Sava din București și este secretar științific la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din Ministerul Educației.

De asemenea, Dobrotă este autor al cărții Homosexualitatea Normal sau Patologic.

Profesorul acuzat a apărut în mai multe emisiuni școală, inclusiv în celebra emisiune „Teleșcoală” de pe TVR 2.

Faptele s-au întâmplat în urmă cu trei ani.

Conform unui comunicat de presă, Ministerul Educaţiei a transmis că a solicitat informaţii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti în legătură cu reţinerea profesorului. 

Citește și: „Antrenorul de genii”, prins în flagrant în timp ce viola un copil

„Ministerul Educaţiei a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind reţinerea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală, în acelaşi timp şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).

În acest sens, Ministerul Educaţiei a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informaţii cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să putem aplica în regim de urgenţă măsurile legale care se impun în temeiul art. 513 alin. (1) lit.e din OUG nr.57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, privind suspendarea raportului de serviciu. 

Ministerul Educaţiei manifestă toleranţă zero faţă de orice abateri de la normele legale, profesionale, de etică şi faţă de orice formă de abuz şi violenţă: fizică, psihologică sau emoţională", arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Totodată, instituția precizează că unitatea de învăţământ unde profesorul este încadrat va lua toate măsurile necesare, în conformitate cu prevederile Legii învăţământului preuniversitar nr.198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, pentru protejarea interesului superior al copilului. 

Citește și: Fost episcop, condamnat la 8 ani de închisoare și despăgubiri de zeci de mii de euro. Fapta comisă

Conform prevederilor art. 209 alin. (6), în cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică, pe perioada desfăşurării cercetării penale acesta nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari.

Anchetatorii spun că minorii, în vârstă de 16, repsectiv 17 ani, au fost agresați într-un apartament din Sectorul 3

”Faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. În cauză urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale”, precizează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te