Primarul orașului a declarat marți după ce proiectul a fost votat de consiliul local că fondurile care vor fi strânse prin această măsură vor fi folosite pentru finanțarea unor „programe bazate pe date care să reducă violența cu arme de foc și prejudiciile cauzate de acestea”.
„Le mulțumesc colegilor mei din consiliul local care continuă să-și arate angajamentul față de reducerea violenței cu arme de foc și devastării pe care ea o cauzează în comunitatea noastră”, a declarat primarul Sam Liccardo într-un comunicat remis presei.
Citește și: Pentagonul a emis ordinele de desfășurare în Europa de Est a 8.500 de militari
Decizia încă trebuie ratificată la o ședință ce va avea loc luna viitoare și va intra în vigoare începând cu luna august.
Armele sunt un subiect politic sensibil în Statele Unite, care are cel mai mare număr de deținători de arme raportat la populație din întreaga lume și o incidență mai ridicată a cazurilor de violență comisă cu arme de foc decât celelalte state bogate.
Citește și: Rusia face manevre cu peste 6.000 de militari în proximitatea Ucrainei şi în Crimeea anexată
California a devenit în 1989 primul stat american care a interzis puștile de asalt după un atac armat la o școală soldat cu uciderea a 5 copii.
Șase alte state americane și districtul Columbia au interzis ulterior acest tip de arme