Un nevăzător a câștigat în instanță dreptul de a intra în magazine cu câinele ghid

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.11.2023 - 15:05
Un nevazator a castigat in instanta dreptul de a intra in magazine cu cainele ghid - Foto: TeleM

Iată câți bani a câștigat în instanță un nevăzător, chiar de la lanțul comercial Lidl, totul după ce câinelui însoțitor al acestuia nu i s-a permis să intre în magazin. E vorba de mii de euro.

SHARE

Lidl trebuie să plătească daune morale unui nevăzător, după ce un paznic al unui magazin nu i-a permis accesul persoanei cu câinele însoțitor. Este vorba de mii de euro.

Citește și: VIDEO Misterul omului-lup care a băgat spaima într-un sat din Transilvania. Ar fi fost blestemat

Lidl, daune morale pentru un nevăzător

Clujeanul nevăzător, care a câștigat daune în instanță la Cluj din partea a două mari lanțuri comerciale, după ce paznicii nu i-au permis accesul cu câinele-ghid în magazin, a fost invitat aseară în platoul televiziunii Euronews. 

Acesta a obținut în instanță daune morale de câte 5.000 de euro din partea celor două lanțuri comerciale, plus plata cheltuielilor de judecată. Decizia dată de Tribunalul Cluj nu este definitivă și a fost prezentată în premieră de actualdecluj.ro.

Iată care a fost reacția lanțului comercial:

”Regretăm incidentul petrecut în magazinul nostru și îi prezentăm scuze domnului Vasile Cristea. Lidl România are zero toleranță pentru orice formă de discriminare și avem convingerea că incidenul din anul 2021 este unul izolat.

Încă de la acel moment am luat toate măsurile necesare pentru evitarea unei astfel de situații în viitor și ne-am asigurat că personalul tuturor companiilor partenere care oferă servicii de pază pentru magazinele noastre a fost instruit în acest sens.

Citește și: VIDEO Parada animalelor în Munții Făgăraș, în anul 2022: Imagini inedite cu zimbri, urși sau iepuri

Încă de la acel moment am luat toate măsurile necesare pentru evitarea unei astfel de situații în viitor și ne-am asigurat că personalul tuturor companiilor partenere care oferă servicii de pază pentrumagazinele noastre a fost instruit în acest sens.

Respectul pentru clienți este unul dintre principiile care ne ghidează activitatea și depunem toate eforturile pentru ca acest lucru să fie reflectat în activitatea colegilor și partenerilor noștri”, spun reprezentanții companiei.

Și bărbatul nevăzător a transmis un mesaj în cadrul emisunii la care a participat:

”Mă bucur foarte tare, sincer și toți colegii mei se bucură că au o oarecare dependență deja și sincer ca acest lucru aș dori să fie generalizat. Avem nevoie de acești câini, societatea trebuie să înțeleagă că acești câini sunt ochii noștri și suntem nedespărțiți și face mai mult decât un baston sau orice alt instrument pentru că pe lângă faptul că ne îngrijește, ne ghidează, ne conduce, ne oferă și această terapie.

O fidelitate necondiționată. Mulți nu știu ce face un câine ghid, care este rolul său. Pentru mine, Nutella e ceva extraordinar, doar noi, care avem câine-ghid, știm cât înseamnă. Uneori am impresia că mă înțelege și când sunt trist, și când sunt vesel. Ea m-a ales pe mine, eu i-am zis instructorului.

Prima dată când m-am întâlnit cu ei am luat lesa, ea s-a urcat pe picioarele mele și a adormit și acela a fost semnul”, a declarat Vasile Cristea în emisiune, conform actualdecluj.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te