Un interviu fals cu Florin Cîțu, folosit pentru a promova o escrocherie cu bitcoini

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 05.07.2021 - 11:22

Un interviu fals cu Florin Cîțu, în care premierul se laudă că ar câștiga „zeci de mii de euro pe zi pe pilot automat” dintr-o aplicație cu bitcoin este folosit pentru o controversată schemă financiară, în care oamenii sunt îndemnați să își bage banii.

SHARE

Autoriii escrocheriei au creat un site cu un nume aparent onorabil, „european-news.org”. Apoi, au folosit sigla și partea de sus a site-ului cotidianului Libertatea. 

Ca să pară și mai credibili, au adăugat siglele altor mărci din presă, precum Știrile Pro TV, Observator, Antena 3, Știrile Kanal D. 

De altfel, falsul interviu cu Florin Cîțu este prezentat ca și cum premierul ar fi discutat cu Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

 

Așa zisul interviu atrage atenția încă de la tiltu:  „Raport special: Ultima investiție a lui Florin Cîțu a îngrozit conducerea marilor bănci din România”. 

Falsul site continuă: „Săptămâna trecută, el a apărut la Sinteza Zilei și a vorbit despre o «portiță legislativă» despre care spune că poate transforma pe oricine într-un milionar în 3-4 luni. Cîțu i-a îndemnat pe toții românii să profite de această oportunitate uimitoare înainte ca masile bănci să o blocheze definitiv.

Și, cum era de așteptat, la câteva minute după terminarea interviului, Banca României a încercat să împiedice transmiterea interviului cu Florin Cîțu, dar era deja prea târziu”.

Florin Cîțu afirmă, la interviul fals cu Mihai Gâdea, câștigă zeci de mii de euro prin această schemă. 

„Ceea ce m-a făcut să reușesc este că am profitat de orice oportunitate – fără nici o ezitare. Chiar acum, sursa mea numărul 1 de bani este un nou program de tranzacționare automată a criptomonedelor, numit ..... Bitcoin”.

Gâdea a privit neîncrezător, în timp ce Cîțu și-a scos telefonul și le-a arătat telespectatorilor câți bani câștigă cu ajutorul  acestui nou program generator de bani, despre care acum șușotește toată lumea în România.

«Mă bucur că am încercat, pentru că a fost modul în care am câștigat cel mai ușor o mulțime de bani. Vorbesc de zeci de mii de euro pe zi pe pilot automat»”, se arată pe respectivul site.

În capturile de mai jos, am cenzurat numele complet al celor care au folosit această escrocherie, pentru a nu contribui la popularizarea unei scheme controversate. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.