Două hosteluri din Ilfov, închise de pompieri pentru nereguli grave. Ce au găsit la control

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.01.2024 - 17:28
Unele unități turistice de lângă București găsite de pompieri cu nereguli grave Foto: Facebook/ ISU B-IF - rol ilustrativ

Tragedii similare cu cea de la Ferma Dacilor se puteau produce oricând lângă București. Pompierii au închis un hostel din Voluntari și un altul din Bragadiru până își vor rezolva problemele privind securitatea la incendiu.

SHARE

Pompierii au controlat zeci de unități turistice de la începutul anului. Din cauza deficiențelor grave, două dintre acestea au fost închise iar patronii amendați dur. 

Numai în cazul unui hostel din Voluntari, administratorul a primit o amendă de 100.000 de lei, iar unitatea de cazare a fost închisă până la oprirea deficiențelor. 

Și o altă unitate turistică din Ilfov a fost închisă de pompieri până își va rezolva problemele privind securitatea la incendiu.  Este vorba despre un hostel din Bragadiru.

Un hostel și o pensiune din Ilfov, închise de pompieri pentru nereguli grave. Ce au găsit la control

În perioada 1-18.01.2024, inspectorii de prevenire din cadrul ISU B-IF au efectuat 36 de acțiuni de control pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism, au anunțat pompierii. 

Pe timpul controalelor au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, dintre care 64 de amenzi, în cuantum total de 684.500 lei.

Citește și: 59 de școli funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Unde se află?

Două unități turistice au fost închise până la remedierea problemelor.

Potrivit ISU B-IF, în cursul zilei vineri, 19.01.2024, inspectorii de prevenire din cadrul ISU B-IF au continuat activitățile de control la unitățile de turism din zona de competență, în vederea identificării deficiențelor care pot pune în pericol siguranța utilizatorilor. 

Cu acest prilej, la un operator economic din localitatea Voluntari, județul Ilfov, care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu, au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, motiv pentru

 care reprezentanții ISU B-IF au dispus măsura complementară de oprire a funcționării până la remedierea neregulilor și obținerea autorizației de securitate la incendiu, în conformitate cu prevederile HG 915/2015.

În mod concret, unitatea de cazare în regim de hostel nu deține autorizație de securitate la incendiu, nu este echipată cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului în concordanță cu valoarea de referință, respectiv nu este echipată cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă;

Citește șiCum încearcă Dinicu să scape de acuzații în dosarul Ferma Dacilor. Declarațiile făcute in instanță

În aceste conditii, administratorul a fost sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 100.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

De asemenea, pentru o unitate cu destinația de turism din localitatea Bragadiru, județul Ilfov, a fost aplicată sancțiunea complementară a opririi funcționării pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu.

Pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat, în astfel de cazuri, mai arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență București- Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te