Un fost director de bancă și soția au lovit un nepot de milionar care-a trecut pe drumul lor

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.10.2022 - 13:31
Un fost director la Reiffeisen și soția au bătut un nepot de milionar care-a trecut pe drumul lor Foto: BZI

Un om de afaceri, fost director într-o bancă renumită din România, este anchetat pentru că l-ar fi bătut pe nepotul unui milionar doar pentru că s-au simțit deranjați de acesta când trecea cu motocicleta pe un drum cu barieră, considerat privat,

SHARE

Afaceristul Dorin Tudose, fost director la Raiffeisen Bank, investitor în zona de imobiliare, în prezent, este în centrul unui nou scandal. Până nu demult, Dorin Tudose locuia într-o vilă din Bucium, de pe strada Calistrat Hogaș din Iași. 

Afaceristul este printre primii care s-au mutat în zonă, după ce a cumpărat terenul. A locuit mai mulți ani alături de soția sa, Raluca. Ulterior, zona s-a dezvoltat și au apărut și alți vecini care au construit mai multe vile.

Numai că noii veniți trebuiau să traverseze un drum despre care Dorin Tudose spunea că îi aparține. A montat și o barieră, trecătorii fiind atenționați că este un drum privat.

Citește și: VIDEO Dezastru evitat la limită. O rachetă a căzut la 850 de metri de Ambasada României din Kiev

Ar fi o porțiune de aproximativ 50 de metri din șoseaua Bucium spre strada Calistrat Hogaș.

Sub acest pretext, Dorin Tudose a perceput o taxă de 2.000 de euro celor care voiau să aibă controlul barierei. Mulți au plătit, ca să fie liniște, dar au fost vecini ce s-au opus, aducând documente care să ateste că porțiunea respectivă de drum este înregistrată în domeniul public al municipalității.

Citește și: Interlopul Frumușelu, care și-a bătut partenerul cu ranga, a fugit cu o borseta cu 18.000 de lei

Nepot de milionar, agresat de un afacerist  

Unul dintre contestatari este Mihai Șorănescu, fratele lui Constantin Șorănescu, patronul complexului „Bellaria” din Bucium, fostul „Onyx”. Acesta a pornit și un proces împotriva lui Dorin Tudose, dar a pierdut, însă conflictul real a pornit la începutul anului 2017. Într-o zi călduroasă, Cosmin, în vârstă de 16 ani, fiul lui Mihai Șorănescu și nepotul patronului de la „Bellaria”, se plimba cu motocicleta pe strada Calistrat Hogaș. A vrut să iasă în șoseaua Bucium, dar a prins bariera coborâtă, moment în care a intenționat să se întoarcă spre domiciliu.

Pe drum a fost oprit de Dorin Tudose și soția, care i-au aplicat o corecție. Nevasta i-a luat ochelarii de pe față, iar bărbatul l-a lovit în repetate rânduri. De frică, Cosmin a scăpat motocicleta chiar în gardul lui Tudose. Din cauza zgomotului, a ieșit în stradă și Mihai Șorănescu care a chemat poliția și o ambulanță. Dorin Tudose ar fi reacționat așa pentru că ar fi fost deranjat de zgomotul făcut de adolescent. 

Tatăl victimei: „De frică, a apăsat pe accelerație”

Mihai Șorănescu a explicat că se va judeca până i se va face dreptate.

„Dorin Tudose spunea că e drumul lui și lua bani de la cei care se mutau acolo. Am venit cu documente, am arătat că e drumul primăriei. Se plăteau 2.000 de euro de familie pentru acces la barieră. Pe băiatul meu l-a bătut pentru că trecea cu motocicleta, dar modelul lui era silențios. Totul s-a întâmplat ziua, era în jur de ora 14:00. L-au luat cu pumni pentru că făcea zgomot. Când au venit spre el, avea motorul pornit și de frică a apăsat pe accelerație. A ajuns în gard, era daună totală. I-a rupt și costumul de pe el. A participat la bătaie și nevasta lui, dar și un vecin. Pagubele erau de vreo 3.000 de euro. Am făcut plângere la Secția 5 Poliție. L-au bătut trei oameni, s-au oprit când am apărut eu. A trebuit să duc copilul și la psiholog”, a declarat Mihai Șorănescu pentru BZI.

Din cauza agresiunii, minorul a avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale, în baza unui certificat medico-legal emis pe data de 10.03.2017. Al treilea agresor se numește George Mihăilă, un vecin care se afla în relații bune cu Dorin Tudose.

"Totul este o minciună"

„Totul este o minciună, nu s-a întâmplat nimic. Băiatul era obraznic”, a spus George Mihăilă pentru BZI.
Imediat, s-a înregistrat plângere penală pentru lovire și distrugere, iar dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Totodată, a fost scos și un certificat medico-legal care a atestat că minorul a fost agresat. Chiar și așa, după aproape 4 ani de așa-zise cercetări, pe data de 26.04.2021, procurorul de caz clasează dosarul. La câteva luni, Cosmin, deja major, a contestat la Judecătoria Iași ordonanța de clasare. Nesperat, pe data de 29.09.2022, magistrații decid să desființeze ordonanța de clasare și să oblige procurorul să completeze urmărirea penală.

„Trimite cauza procurorului în vederea completării urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin. (1) Cod penal, și infracțiunii de distrugere, prev. de art. 253 alin. (1) Cod penal. În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată  în hotărârea judecătorilor.
Procurorul urmează să-i ancheteze din nou pe Dorin Tudose, Raluca Tudose și George Mihăilă. Dorin Tudose nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a oferi un punct de vedere.

După aproape trei ani de la agresarea lui Cosmin Șorănescu, în 2020 familia Tudose s-a mutat în Copou, într-o vilă construită pe strada Philippide, în apropiere de Liceul cu Program Sportiv.

Rămâne de văzut dacă  nepotul unui milionar din Iași, snopit în bătaie de afaceristul Dorin Tudose, va reuși să-i convingă pe procurori să-i tragă la răspundere pe agresori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te