Un elev de 13 ani, prins cu droguri în ghiozdan. Le-a cumpărat de la un licean de 17 ani

DE Alin Crișan | 08.02.2024 - 22:07
Un elev de 13 ani, prins cu droguri în ghiozdan. Le-a cumpărat de la un licean de 17 ani - Foto: Ziarul de Iași/ Imagine cu caracter ilustrativ

Drogurile au ajuns la îndemâna până şi a elevilor de gimnaziu. Un elev din Popricani a sesizat poliţia că un coleg de-al său are cannabis asupra sa.

SHARE

Anchetatorii aveau să constate că dealer-ul însuşi era minor, el făcând chetă printre colegi pentru cumpărarea de droguri, vânzând ulterior o parte. Mergând pe fir, anchetatorii au ratat însă capturarea vreunui „rechin” însemnat.

Un elev de 13 ani, prins cu droguri în ghiozdan. Le-a cumpărat de la un licean de 17 ani

Ancheta DIICOT a pornit de la o sesizare făcută de un elev al şcolii gimnaziale Popricani, pe 29 septembrie 2022. Elevul anunţase că un coleg de-al său avea asupra sa un plic cu cannabis.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au scos pe elevul de 13 ani din clasă, conducându-l la cancelarie. La percheziţia făcută în prezenţa unui profesor, în ghiozdan a fost găsit un plic de plastic în care se găseau patru muguri de cannabis.

Luat la întrebări, elevul a spus că achiziţionase cele 1,64 grame de drog cu 70 de lei de la un alt tânăr, de 17 ani, din localitate, S.B. Liceanul nu era însă un traficant propriu-zis.

Obişnuia să fumeze cannabis de 3-4 ori pe săptămână, cumpărând marfa cu 60-70 lei gramul. Înainte de a negocia cu furnizorul, îşi întreba prietenii cine mai este interesat şi strângea banii de la aceştia.

După achiziţionare, amestecau cannabisul cu tutun şi îl fumau în parcul din localitate. Unul dintre furnizorii adolescentului era un tânăr de 20-25 de ani, Vlad Chiriac.

Doi anchetatori sub acoperire

A doua zi după descoperirea drogurilor din ghiozdanul elevului, doi anchetatori sub acoperire au fost însărcinaţi să obţină de la Chiriac 200 de grame de cannabis. Tânărul nu dispunea însă de o asemenea cantitate. El însuşi consumator de droguri de aproape cinci ani, se apucase şi de vândut de doar trei luni.

Cumpăra 10-20 de grame de cannabis cu 50 de lei gramul şi revindea drogurile cu 70 de lei. Era departe de a fi un traficant important. Dimpotrivă, meseria sa de bază era de curier Bringo.

Anchetatorii nu au putut contracta de la el decât două grame de cannabis. A fost stabilită o întâlnire pe o bancă de pe esplanada Halei Centrale, iar Chiriac a fost capturat în aceeaşi zi cu 1,48 grame de cannabis asupra sa.

Cercetările în dosar au fost finalizate practic în două zile. La capătul acestora, au fost trimişi în judecată Vlad Chiriac şi S.B., pentru trafic de droguri de risc.

La data comiterii faptelor, pedeapsa prevăzută de lege era închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. Între timp, pedeapsa s-a majorat, termenul posibil de detenţie fiind de 3-10 ani.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te