Un cunoscut om de afaceri riscă închisoare pentru o datorie veche de 15 ani. În joc sunt 760.000 €

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.09.2024 - 19:46
Un cunoscut om de afaceri riscă închisoare pentru o datorie veche de 15 ani. În joc sunt 760.000 € - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ
Un cunoscut om de afaceri riscă închisoare pentru o datorie veche de 15 ani. În joc sunt 760.000 € - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ

Un cunoscut om de afaceri riscă închisoare pentru o datorie veche de 15 ani. În joc sunt 760.000 €. Ce a făcut și unde se află acesta în acest moment?

SHARE

Un cunoscut om de afaceri riscă închisoare pentru o datorie veche de 15 ani. În joc sunt 760.000 €. Ce a făcut și unde se află acesta în acest moment?

La închisoare pentru o datorie veche de 15 ani

Noi probleme pentru Viorel Roman, controversatul afacerist din Iași care riscă trei ani de închisoare, pentru că nu și-a achitat o datorie veche de 15 ani. Păgubita, o femeie de afaceri din Alba Iulia, Ana Oniga, susține că, acum, Roman se plimbă prin țări străine și o tot amână cu returnarea sumei datorate, care este în valoare de 760.000 de euro.

Citește și: Informații care nu trebuie publicate la profilul tău de FB ori Instagram. Hackerii te lasă fără bani

Viorel Roman a fost unul din primii milionari ai Iașului, fiind cunoscut mai ales în zona Moldovei și București pentru investiții imobiliare. Acesta a ajuns la sapă de lemn după ce a falimentat. Ana Oniga, o femeie de afaceri din Alba Iulia, a fost înșelată de Viorel Roman cu suma de 2.600.000 de lei.

Povestea a început în anul 2008, atunci când Viorel Roman era reprezentant al firmei Scala Real Estate, iar Ana Oniga deținea firma Albaplast. Femeia de afaceri povestește că, încă de la început, Viorel Roman s-a băgat pe sub pielea ei cu scopul de a o înșela, potrivit BZI.ro.

Și anume, totul a început după ce un om de afaceri, din București, Romeo Gangler, a decis să vândă către firma lui Viorel Roman două terenuri în Timișoara. Deși vânzarea s-a finalizat, Romeo Gangler mai avea de încasat un rest de plată de la Viorel Roman. Însă, în același timp, Gangler avea o datorie către firma deținută de Ana Oniga. Astfel, s-a ajuns la o compensare între cei trei. Aceștia au stabilit ca Viorel Roman să plătească datoria pe care Romeo Gangler o avea către Ana Oniga.

Ana Oniga urma să primească de la Viorel Roman suma de 2.600.000 de lei, reprezentând datoria afaceristului Romeo Gangler și s-a decis ca femeia să preia, drept garanție, un teren. Însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Și asta pentru că Viorel Roman nu a dorit să-i restituie Anei Oniga banii. Mai mult, fostul om de afaceri a convins-o pe păgubită să renunțe și la terenul luat garanție.

Roman, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Așa s-a ajuns ca, de atunci și până în prezent, Viorel Roman să o tot amâne pe Ana Oniga cu plata datoriei, cu toate că aceasta a depus o plângere penală împotriva fostului om de afaceri, iar procurorii l-au trimis în judecată.

Mai mult, în 2020, Viorel Roman a fost condamnat, inițial, la trei ani de închisoare cu suspendare, timp în care bărbatul a făcut muncă în folosul comunității și a rămas și cu obligația de plată a datoriei. Femeia de afaceri, din Alba Iulia, spune acum însă că fostul om de afaceri ieșean a părăsit țara și găsește diverse scuze pentru a nu înapoia banii.

Citește și: Cuvântul pe care să nu-l mai spui niciodată la telefon. Ce pățești dacă răspunzi în acest fel?

„El a fost nașul de botez al nepotului meu, așa am intrat în legătură cu el. Procesul a durat nouă ani de zile, am fost de două ori la Înalta Curte de Casație și Justiție. În fine, l-au condamnat la trei ani cu suspendare. Cert este că Viorel Roman este un mincinos ce nu există pe pământ. În fel și chip, mă amână. O dată, că așteaptă banii care îi vin din Statele Unite de la Miami. Ba că așteaptă să vină de la prietenii lui, că îl ajută pe el și plătește. Are să-mi dea aproximativ 760.000 euro și mă tot duce cu zăhărelul. S-a terminat și cu varianta asta, iar ultima dată, a vorbit cu avocatul meu, pe 8 august 2024, că el este plecat în Elveția să facă rost de bani. Deci ne tot amână, este un mincinos. Nu numai eu am pățit, ci și alții”, a declarat Ana Oniga, păgubită de omul de afaceri ieșean, potrivit sursei citate mai sus.

Suma de 2.600.000 de lei pe care Viorel Roman o datorează femeii de afaceri, Ana Oniga, s-a majorat de-a lungul anilor, la aceasta adăugându-se și daunele morale, cheltuieli de judecată. Astfel, suma datorată la care s-a ajuns, până în prezent, este în valoare de 760.000 de euro.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te