Un comisar-șef a șicanat, cu duba Poliției, amanta care-l părăsise și a înțepat roțile iubitului ei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.12.2022 - 10:37
Dragoş Aolăriţei, comisar-şef, la Piatra Neamț Foto: tvmneamt.ro

Dragoş Aolăriţei, comisar-şef, care conducea chiar Biroul de Ordine Publică, la Poliția Piatra Neamț, și-a terorizat fosta amantă și a înțepat cauciucurile mașinii acesteia, dar și ale mașinii iubitului ei. Acum are dosar penal și a fost mutat la Serviciul Siguranță Școlară.

SHARE

Totul ar fi pornit de la o poveste de amor extraconjugal, ofițerul fiind căsătorit. Acesta ar fi început o relație cu o femeie din Piatră Neamț, care avea și ea o altă relație.

Când femeia nu a mai vrut să se întâlnească cu polițistul, acesta a început s-o amenințe și apoi să treacă la fapte. 

Comisarul șef a folosit mașina Poliției și a fost ajutat de mai mulți sublaterni pentru a o șicana pe fosta amantă, dar și pe iubitul acesteia.

Citește și: Ce-au făcut două femei gardian din Germania din dragoste pentru-n pedofil român. Una l-a luat de soț

Astfel, Dragoș Aolăriței i-a spart de patru ori toate cauciucurile mașnii femeii și de două ori i-a înțepat și roțile iubitului acesteia. 

Însă toate aceste acțiuni de intimidare au fost filmate și acum sunt probe la dosar. 

Citește și: Fane Căpățână și Sandu Geamânu furau butelii din copac îmbrăcați în milițieni, metoda "Maradona"

Ofițerul s-a folosit și de subalternii săi, polițiști de la Ordine Publică- Piatră Neamț, pe care i-a spus să-l verifice în baza de date pe iubitul femeii, iar pe unii chiar i-a luat cu el când a spart anvelopele mașinilor. Pe alți polițiști aflați în timpul serviciului, i-a pus să o șicaneze pe femeie, adică să o urmărească în trafic și să sancționeze drastic orice abatere de la regulamentul rutier, sau chiar să inventeze presupuse abateri, pentru a se răzbuna sau pentru a o determina să reia relația extraconjugală.

În astfel de acțiuni ilegale ar fi fost implicați alături de ofițer, 5 sau 6 polițiști (subordonați ai lui Aolăriței), însă în dosar apar cel puțîn la acest moment, doar trei dintre ei, conform tvmneamt.ro. 

A fost mutat la Serviciul Siguranță Școlară

La percheziția de pe 14 decembrie, de la domiciliul ofițerului, ar fi fost găsite probe incontestabile, cum ar fi mesaje de amenințare trimise către femeia în cauză, mesaje care descriau răzbunările pe care ofițerul avea să le pună ulterior în practică, folosindu-se de funcție, de uniformă și de dotările Poliției.

Comisarul șef a fost pus la dispoziție, adică a fost scos de pe funcția de șef Ordine Publică și mutat la Serviciul Siguranță Școlară. Până la acest moment, împotriva lui nu a fost luată nicio măsură preventivă, cum ar fi reținere sau control judiciar, iar potrivit Sindicatului Europol Neamț, nu s-a dispus nici anchetă disciplinară în cadrul IPJ Neamț.

 

Dragoş Aolăriţei, comisar-şef la Poliţia Piatra Neamţ, care conducea Biroul de Ordine Publică, este acuzat de practici interlope. S-a răzbunat pe fosta amantă, care îl părăsise, chiar în timpul serviciului, fiind ajutat şi de nişte colegi. Şi ei au necazuri.

Ofiţerul este cercetat penal de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere în formă continuată şi abuz în serviciu. Faptele au avut loc în prima lună a acestui an, dar ancheta a fost declanşată în decembrie 2022, când a avut loc și o percheziție.

Folosind maşini din dotarea Poliţiei Piatra Neamţ, pe timp de noapte, el ar fi provocat distrugeri la autoturismele deţinute de doi cunoscuți. Tot cu un autovehicul inscripţionat cu însemnele instituţie, a urmărit, nejustificat, prin oraş o persoană. În acest mod s-a răzbunat pe fosta amantă, care îl părăsise.

„S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale impotriva inculpatului A.D., pentru săvârşirea unei infracţiuni de distrugere, în formă continuată (2 acte materiale), constând în aceea că, în două nopţi diferite din ianuarie 2022, fiind în timpul serviciului, a distrus, prin înţepare, cauciucuri de la două autoturisme aparţinând unor persoane vătămate diferite“, a transmis Parchetul Neamţ.

Prejudiciul a fost estimat la circa 1.600 de lei. Acuzaţia de abuz în serviciu survine altei „misiuni“ nocturne. Cu o autospecială a Poliţiei Piatra Neamţ a urmărit, fără vreun drept legitim, pe străzile din oraş maşina unei persoane vătămate, şicanând-o. Se pare că la volan era tot femeia cu care avusese o relaţie. 

Pe data de 14 decembrie 2022, anchetorii au pus în aplicare un mandat de percheziţie la domiciliul ofiţerului, comunicându-se că au fost ridicate mai multe bunuri ce pot conduce la descoperirea şi strângerea de probe cu privire la infracţiunile cercetate, autori, participanţi şi la conservarea urmelor săvârşirii faptelor penale.

În acest dosar mai sunt cercetaţi alţi trei agenţi de la Poliţia municipiului Piatra Neamţ, pentru acces ilegal la un sistem informatic. Procurorii nu au luat nicio măsură preventivă împotriva celor patru suspecţi. Ofiţerul nu mai conduce Biroul de Ordine Publică, fiind mutat la altă structură.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te