Un cartonaş Pokemon, vândut la licitaţie cu aproape 12.000 de euro în Franţa

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.06.2021 - 14:12
Un cartonaş Pokemon, vândut la licitaţie cu aproape 12.000 de euro în Franţa / pokemon-france

Un cartonaş Pokemon a fost vândut la licitaţie cu aproape 12.000 de euro, a anunţat miercuri organizatorul, subliniind că suma totală de 85.000 de euro obţinută în urma vânzării de cartonaşe Pokemon şi Magic a stabilit un record pentru o astfel de licitaţie în Franţa, informează

SHARE

„Cu un total de 85.000 de euro pentru 100% dintre cele 94 de loturi vândute'', această vânzare a colecţiei de cartonaşe Pokemon şi Magic, aparţinând unei persoane fizice, a obţinut ''cele mai bune rezultate înregistrate vreodată în cadrul unei licitaţii din Franţa'', a precizat casa de licitaţii Ivoire Troyes, arată Agerpres.

Citește și: Război pe Avocatul Poporului: alianța de guvernare o vrea afară pe Weber, PSD amenință cu CCR

„Dracaufeu, cartonaşul emblematic al jocului Pokemon'', estimat la o sumă cuprinsă între 2.500 şi 3.000 de euro, şi-a găsit cumpărător pentru suma de 11.904 euro.

Vânzătorul, Maxime L., în vârstă de 33 de ani, colecţionează cartonaşe Magic şi Pokemon de la vârsta de 11 ani, potrivit informaţiilor difuzate de Ivoire Troyes. Pentru anumiţi colecţionari, cartonaşele Pokemon constituie în prezent o veritabilă investiţie pe tot teritoriul Europei.

Pe 11 iunie a avut loc prima vânzare la licitaţie consacrată exclusiv cartonaşelor Pokemon în Franţa, la hotel Drouot din Paris.

Piesa de rezistenţă a licitaţiei a fost la vremea respectivă un alt cartonaş Dracaufeu, aproape nou şi de prima ediţie (1999), estimat la o sumă cuprinsă între 10.000 şi 12.000 de euro, care a fost însă adjudecat pentru ''doar'' 7.800 de euro.

Citește și: Adrian Wiener (USR PLUS): BOR ar trebui să se implice mai mult în vaccinare

Pe 22 februarie, un cartonaş Dracaufeu a fost vândut pentru suma de 509.969 de dolari în Statele Unite.

La 25 de ani de la apariţia sa, saga Pokemon, creată de gigantul japonez Nintendo, continuă să-i seducă atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.

Licenţa Pokemon, care cuprinde jocuri video şi desene animate, este una dintre cele mai profitabile din lume

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.