Trotuarele de pe bulevardul Decebal, ocupate de terase, imediat după reabilitare

DE Edi Neagu | Actualizat: 11.10.2021 - 10:35
Pietonii abia au loc să treacă printre terasele de pe bulevardul Decebal. FOTO: Hotnews

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, spune că a autorizat deschiderea teraselor pentru a se crea locuri de muncă.

SHARE

Trotuarele de pe bulevarul Decebal, reabilitate de Primăria Sector 3 anul trecut, s-au umplut de terase. Acestea ocupă circa 80% din lățimea spațiului pietonal, astfel că pietonii mai au un mic tunel, între cele două părți ale terasei, pe unde să treacă.

Doi oameni abia au loc să treacă în același timp, fiind imposibil să respecte normele de distanțare socială. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, mai mult de jumătate dintre terase sunt amplasate ilegal, fără documentele necesare.

Contactat de HotNews.ro, Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut că a autorizat terasele ca să creeze locuri de muncă. Despre cele fără acte, spune că nu are cunoștință.

CITEȘTE ȘI: O seară la Urgențe în București

”Pe raza municipiului Bucureşti eliberarea autorizaţiilor / avizelor de funcţionare a teraselor este atributul exclusiv al primăriilor de sector.

Pe Bulevardul Decebal, ocuparea domeniului public se face în baza avizelor de urbanism emise de către Direcţia Generală de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sector 3.

Verificările inspectorilor Direcției Generale de Poliție Locală efectuate în zona Bulevardului Decebal au vizat un număr de 23 agenţi comerciali care desfăşoară activităţi de prestări servicii în domeniul alimentaţie publice.

CITEȘTE ȘI: Celebrul narcotraficant mexican El Chapo și-a clădit imperiul cu arme de la Cugir

În urma controalelor, s-a constatat faptul că zece agenţi economici deţin atât autorizaţii de funcţionare pentru activităţi comerciale, cât şi avize pentru terase sezoniere eliberate de către Primăria Sector 3.

În cazul altor 13 societăţi comerciale, inspectorii au constatat că acestea deţineau autorizaţii de funcţionare pentru activităţi comerciale dar nu aveau aviz de funcţionare pentru terasele sezoniere”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Pentru lipsa avizelor de funcţionare cei 13 agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 13.000 de lei.
 
De asemenea, în cazul tuturor celor 13 operatori economici, inspectorii au dispus suspendarea activităţii desfăşurate pe domeniul public până la intrarea în legalitate. Procesele-verbale încheiate sunt în termenul legal de contestare, precizează Primăria Capitalei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.