Agenţia pentru Protecţia Mediului a anunţat că MMAP a publicat lista intermediară cu proiectele selectate în cadrul apelului PNRR/2022/C2/I.1.C - "Crearea de păduri urbane".
În listă se află şi proiectul "Împădurirea zonei adiacente municipiului Buzău", cu o valoare eligibilă de 6,254,771.84 lei.
"Suceava, Murfatlar şi Buzău sunt primele administraţii care vor avea păduri urbane în interiorul oraşelor, finanţate prin PNRR.
Trei orașe din România va avea 13 hectare de pădure urbană. Vor primi bani de la UE
Programul prin care se finanţează plantarea de mini-păduri în oraşele României este deschis până la sfârşitul anului, iar suma totală acordată prin PNRR este de 30 milioane euro. În Buzău, 13,2 hectare vor deveni verzi cu o finanţare de peste 6,2 milioane lei", informează MMAP.
Suprafaţa de pădure ar urma să fie amenajată pe malul râului Buzău, concomitent administraţia locală având în plan şi extinderea luciilor de apă.
Citește și: Bărbat din Harghita, atacat brutal de un urs. A ajuns la spital mușcat de față, mâni și picioare
"Sunt în jur de 13-14 hectare, în cadrul proiectului nostru de a avea cât mai multe spaţii împădurite este şi acest proiect de a pune cât mai mulţi copaci pe malul râului Buzău. Mai avem încă un program de 22 de hectare...Se pare că va continua seceta, încălzirea, suntem în al 13 an cu recorduri de încălzire în România.
Încercăm la Buzău să avem cât mai multe spaţii verzi şi lucii de apă, pentru că ne-am propus în afară de a împăduri cât mai mult, să ajungem la 40-50 de hectare de lucii de apă, în sudul şi nordul municipiului.
Citește și: Traseele turistice Brașov - Tâmpa, „infestate” cu urși. În Bușteni se plimbă liberi pe străzi
Am preluat Pădurea Crâng pentru a o transforma în pădure parc, prin regenerare şi plantări, numai în toamna aceasta avem 5 ha de plantări în Pădurea Crâng", a declarat, pentru Agerpes, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.